fbpx

Tripsta: Viena Copenhaga si Atena – in topul destinatiilor pentru calatoriile de iarna

Principalele destinatii din strainatate unde romanii isi vor petrece vacantele de iarna
Pentru ca mai este foarte putin pana incepe vacanta de iarna, romanii au ales sa petreaca aceasta perioada de timp in Viena, Copenhaga si Atena, dar si la Berlin, Londra, Frankfurt, Roma, Ponta Delgada (Portugalia), Johannesburg sau Adelaide.
Amsterdam si Bruxelles continua sa se numere printre destinatiile preferate ale romanilor, dar si alte locuri sunt vizate de calatorii romani pentru vacanta de iarna, cum ar fi Portugalia (Lisabona), Italia (Venetia, Bologna, Cagliari, Catania sau Milano), Spania (Barcelona, Madrid sau Valencia).
In 2014, calatoriile de iarna ale romanilor au avut ca principale destinatii Atena, Amsterdam si Berlin, dar si Milano (Italia), Algiers (Algeria), Colombo (Sri Lanka), Dublin (Irlanda), ori Gothenburg (Suedia), Hamburg (Germania) si Helsinki (Finlanda).
Rezervarile – in crestere cu 9% in 2015, pretul mediu al unui bilet – €303
Anul acesta, numarul total al rezervarilor facute de catre calatorii romani pentru vacantele de iarna a crescut cu 9% comparativ cu 2014.
Pentru a se pregati, calatorii romani si-au facut rezervarile de vacanta cu peste doua luni (68 de zile) inainte de data plecarii. Pregatirile au fost facute mai tarziu anul acesta comparativ cu anul trecut, cand rezervarile pentru vacanta de iarna au fost realizate cu 9-17 saptamani in avans.
Potrivit Tripsta, pentru vacanta de iarna 2015, pretul mediu platit pentru un bilet de avion a fost de €303, in crestere de la €261 anul trecut. Atunci cand vine vorba de aranjarea detaliilor de calatorie, majoritatea romanilor (90%) au folosit computer de tip desktop pentru a-si rezerva biletele de avion, in timp ce o zecime dintre ei au facut acelasi lucru folosind dispozitive mobile.

In 2005, doi antreprenori talentati au lansat in Atena, Grecia, unul dintre puncta cele mai fierbinti ale turismului international, un start-up numit initial Travelplanet24. In prezent, agentia de turism online Tripsta este unul dintre cei mai mari si mai recunoscuti lideri ai industriei de profil. Brandurile noastre – Tripsta, airtickets si Travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turisti loiali din 45 de piete internationale pe care compania opereaza in prezent.
Cu birouri in Atena, Bucuresti si Istanbul, echipa noastra de 280 de genii turistice pasionate se asigura ca ajungeti la destinatie la cel mai mici preturi garantate si cu sprijin dedicat. Motoarele noastre pentru rezervari proceseaza peste doua milioane de cereri de calatorie pe minut pentru a se asigura ca turistii primesc seturi complete de optiuni si preturi pentru calatorii cu avionul, trenul, feribotul sau autoturismul. Suntem capabili sa facem asta pentru ca strangem peste 100GB (echivalentul a peste 50,000 de melodii) in date privind rezervarile in fiecare zi si le utilizam pentru a va face experienta de cautare mai usoara si intuitive, indiferent de dispozitivul pe care il folositi. La aceasta se adauga serviciul multi-lingv de talie mondiala dedicate pasagerilor si stim deja ca veti face din urmatoarea experienta de booking o experienta extraordinara.
[1] Datele Tripsta se refera la calatoriile programate pentru perioada 21 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016 si care au fost rezervate in perioada 1 august – 3 decembrie.