Mentinerea functionalitatii cutiei automate este importanta-si adesea trecuta cu vederea !

Daca sunteti ca majoritatea soferilor de pe sosea de astazi, probabil ca aveti un vehicul cu o transmisie automata. In timp ce transmisiile automate nu sunt in niciun ceva nou in domeniu, ele au fost initial dezvoltate pentru a facilita condusul.In orice caz, transmisiile automate sunt destul de complexe si multi soferi sunt vinovati de folosirea lor incorecta. Atat de usor se pare ca pur si simplu sa le schimbi in si din viteza, multe obiceiuri proaste pot distruge transmisia automata! Odata ce transmisia automata este deteriorata, trebuie sa alegeti reparatii cutii automate pentru piese de schimb si pentru repararea acesteia. Cu toate acestea, daca doriti sa pastrati transmisia automata in stare buna de functionare, verificati lucrurile pe care nu trebuie sa le faceti niciodata!

Frana de mana:

Cand este ultima data cand ati actionat frana de mana? Daca nu va puteti aminti decat ca ati fi vinovat de maltratarea vehiculului. Amplasarea selectorului de viteze in “Park” angajeaza un mecanism numit “parcare”, care este o bucata mica de metal care blocheaza arborele de iesire al transmisiei. Daca nu aveti frana de parcare blocata, aceasta componenta se poate rupe in cazul in care masina dvs. este lovita de un alt vehicul, care ar putea sa va trimita vehiculul in trafic si / sau sa intrerupa clichetul de parcare.

Chiar si cele mai mici componente pot sa deterioreze garnitura de parcare daca frana de mana nu este cuplata! In cazul in care garnitura se strica, trebuie sa apelati la reparatii cutii automate urgent ! In acest sens, pentru a evita aceasta problema, INTOTDEAUNA activati frana de mana atunci cand iesiti din autovehicul.

Trecerea in viteza inainte ca vehiculul sa fie oprit complet:

Trebuie sa opriti imediat acest obicei prost. Deplasarea prea rapida in timp ce masina se afla inca in miscare poate provoca daune semnificative ale transmisiei, deoarece exista un mecanism de cuplare care se poate strica din cauza schimbarii dure a vitezelor. Intotdeauna opriti complet inainte de a trece la o alta treapta de viteza, sau in cazul in care mecanismul de cuplare s-a stricat deja, apelati la reparatii cutii automate.

Nu folositi niciodata transmisia automata pentru a incetini functionarea:

Daca ati fost invatat sa conduceti o masina cu o cutie de viteze manuala, este posibil sa fi invatat sa coborati transmisia pentru a incetini vehiculul in timp ce se apropie de stop, spre exemplu. Aceasta practica nu este acceptabila in cazul transmisiilor automate, deoarece o schimbare fortata a vitezelor la turatii ridicate ale motoarelor poate duce la uzura excesiva a transmisiei, in special la placile de frecare ale ambreiajului si benzile de transmisie. Cand trebuie sa opriti sau sa incetinesti intr-un vehicul automat, intotdeauna apasati frana si lasati selectorul de viteze singur, iar in cazul in care transmisia este uzata excesiv deja, apelati la reparatii cutii automate.

Nu schimbati niciodata masina intr-o treapta de viteza cu un regim de repaus rapid:

Nu este niciodata o idee buna sa va schimbati vehiculul in treapta de viteza, fie din “Neutral”, fie din “Park”, atunci cand motorul este in miscare rapida. Trecerea in “Drive” sau “Reverse” poate provoca o miscare brusca, care creste stresul pe benzile de transmisie si placile de ambreiaj. Nu numai ca aceasta miscare brusca poate schimba intreaga transmisie, dar poate deteriora si alte componente ale liniei de actionare. Viteza crescuta de mers in gol poate sa dureze doar pentru moment, deci trebuie sa asteptati ca motorul sa scada viteza inainte de a va deplasa in viteza.

Fiti constienti de aceste neajunsuri ale transmisiei automate si alegeti din timp si cu incredere reparatii cutii automate ! Ingrijirea transmisiei autovehiculului este importanta pentru sanatatea sa pe termen lung. Dar, prea des, proprietarii de autovehicule inteleg gresit intretinerea de baza necesara pentru a mentine o cutie de viteze care sa functioneze fara probleme, iar cand acest lucru se intampla, trebuie sa alegeti reparatii cutii automate !