Debitare laser Bucuresti-Laser Processing

17 decembrie 2020
Autor:
flavius noja

CNC înseamnă „Control numeric computerizat” și înseamnă că mașina de frezat poate prelucra piese din diverse materiale folosind un control numeric asistat de computer. Dezavantajul acestei tehnologii este că utilizează foarte multă întreținere. Există întotdeauna costuri suplimentare legate de frezare, deoarece noile instrumente trebuie achiziționate în mod regulat. Tăierea cu laser, pe de altă parte, impresionează prin faptul că chiar și prelucrarea intensivă a materialului nu prezintă nicio uzură a laserului. Chiar și cele mai mici geometrii și forme pot fi tăiate sau gravate cu precizie cu ajutorul laserelor. Nu există costuri de întreținere cu tehnologia laser, ceea ce garantează un antreprenor un control optim al costurilor. Frezarea CNC fără întreținere, pe de altă parte, nu este posibilă.

Mașinile trebuie întreținute în mod regulat de către tehnicieni de service calificați, astfel încât să nu existe perioade de nefuncționare a producției în timpul frezării CNC. Piesele defecte și piesele uzate trebuie înlocuite în mod constant pentru a evita defecțiunile mașinii. Datorită complexității sistemelor, întreținerea este de obicei efectuată de furnizori de servicii externi scumpi. Dacă doriți frezare CNC cu întreținere redusă, ar trebui să vă gândiți la o tehnologie alternativă: cu tăierea cu laser, fasciculul laser nu este uzat de procesarea materialului. În timp ce frezarea implică costuri consecințe din cauza uzurii sau modificării materialului, o mașină laser de înaltă calitate obține performanta ridicata practic fără costuri de întreținere.

Tăierea cu laser poate fi automatizată. Suportă sisteme de control numeric computerizat (CNC). Există mașini de tăiat cu laser CNC care funcționează împreună cu un program de computer. Puteți programa procesul de tăiere pe un computer. Mașina de tăiat cu laser va urma apoi aceste instrucțiuni pentru a tăia materialul în conformitate cu specificațiile dumneavoastră.

Deși încă necesită energie, tăierea cu laser este considerată mai eficientă din punct de vedere energetic decât multe alte metode de tăiere. Permite companiilor producătoare să efectueze rapid și ușor procese de tăiere. Datorită vitezei rapide la care funcționează, tăierea cu laser consumă de obicei mai puțină energie decât alte procese de tăiere.

www.laserprocessing.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram