Contacteaza un avocat expert in dreptul muncii

12 septembrie 2022
Autor:
IzzyReduceri

Orice angajat are drepturi la locul de munca. Discuta cu angajatorul tau despre drepturile tale. Unii angajatori evită să comunice angajaților drepturile lor la locul de muncă. Care sunt consecințele unui astfel de comportament indezirabil fata de angajați? Abuzul la locul de muncă. Ajutorul unui avocat expert in dreptul muncii este de mare ajutor celor care se confrunta cu probleme de acest fel la locul de munca.

Cunoaște-ți drepturile la locul de muncă! Discuta cu un avocat din București

În viață avem îndatoriri, dar și drepturi. Același principiu se aplică și locului de muncă. Cu toate acestea, uneori nici măcar nu ne cunoaștem drepturile. La locul de muncă, deseori se întâmplă să fim supuși abuzului. Acest abuz se poate traduce prin:

 1. munca peste ora programului;
 2. munca în plus neplătită și nepontată;
 3. violență sau hărțuire sexuală (chiar și șantaj);
 4. terminarea contractului de muncă fără motive clar întemeiate.

Aceste forme de abuz sunt foarte des întâlnite și în România, din păcate. Unii angajați nu își cunosc drepturile, iar din acest motiv, sunt supuși unor astfel de tratamente. În aceste contexte, un avocat expert dreptul muncii vă poate scoate din probleme.

Avocații au obligația de a-și ajuta semenii care sunt tratați împotriva legii. Abuzul în serviciu trebuie scos la suprafață și combătut în cel mai scurt timp posibil.

Munca peste program: este alegerea ta sau a angajatorului?

Nimeni nu interzice să lucrezi o oră sau două peste program. Angajații se implică în munca în plus pentru a câștiga mai bine. Ce se întâmplă când munca peste program este forțată asupra ta, fără să ai un cuvânt de spus?

Sunt situații în care anumite proiecte și deadline-uri trebuie împlinite. În acest context, munca în plus este justificată. Însă, când această situație se repetă, la mijloc s-ar putea să fie un abuz în serviciu. Vorbește cu un specialist în dreptul muncii pentru a afla dacă drepturile îți sunt încălcate.

Îți sunt plătite și pontate orele lucrate în plus?

Acest punct se leagă foarte mult de ceea ce am vorbit mai sus. Atunci când lucrezi în plus, ai dreptul și la bani în plus. Din păcate, mulți angajați nu văd pe fluturașe și nici în buzunar acea muncă extra.

Această formă de abuz la locul de muncă are loc din ce în ce mai des. Angajatorii se bucură de munca prestată în plus, fără a fi renumerată. Angajații, pe de altă parte, sunt supuși unui tratament necinstit. Un specialist în dreptul muncii te va informa dacă ești abuzat.

Ai fost supus violenței fizice la locul de muncă?

Aici începem să vorbim despre alte forme de abuz. De la munca în plus și neplătită, trecem la o încălcare a drepturilor omului. Abuzul în serviciu poate fi grav, când au loc:

 • abuzuri de natură fizică (chiar și o simplă îmbrâncitură din partea șefului sau colegului);
 • abuzuri de natură sexuală (atât femeile, cât și bărbații sunt abuzați sexual);
 • abuzuri de natură emoțională (șantaj, injurii verbale, înjosiri etc).

Orice angajat poate fi ținta unui astfel de abuz. Un om al legii este persoana potrivită care te poate ajuta să îți recâștigi demnitatea.

Ai fost dat afara de la locul de muncă și nu știi de ce?

Un alt caz excepțional care se poate întâmpla la locul de muncă este terminarea contractului de muncă. Ți s-a întâmplat vreodată să fii anunțat că prestația ta nu mai este necesară la locul de muncă?

Asta înseamnă că ai fost dat afară fără a-ți fi comunicat motivul. Terminarea contractului de muncă pe motive slab întemeiate este o formă de abuz la serviciu. Când ești în această situație, un specialist dreptul muncii trebuie contactat de îndată.

Cui putem să ne adresăm legat de drepturile la locul de muncă?

Bineînțeles, prima persoană care trebuie să vă vină în minte este un avocat. Un avocat expert in dreptul muncii este persoana care vă apără si vă va explica drepturile. Un birou de avocatură care are astfel de experți este Buju Stanciu & Asociații. Aceștia oferă consultanță juridică care ține de:

 • dreptul muncii;
 • drept penal;
 • dreptul familiei;
 • drept imobiliar;
 • dreptul penal al afacerilor.

Tot timpul să ai în vedere faptul că ești om și ai drepturi în orice situație. O echipă de avocați precum Buju Stanciu & Asociații se asigura că drepturile tale sunt protejate temeinic. Intra pe site-ul lor si citeste mai multe informatii despre dreptul muncii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram