fbpx

Competente digitale recunoscute international pentru toti copiii

7 copii din cadrul Fundatiei Joyo, elevi la licee din Bucuresti, s-au pregatit si au obtinut certificarea ECDL Complet prin programul „Permis pentru viitor”. Proiectul este initiat de catre Fundatia ECDL ROMANIA alaturi de partenerii sai Fundatia Joyo si Liceul Teoretic „Ion Barbu” Bucuresti prin trainerului voluntar, dna. Prof. Adriana-Luminita Bendovschi
“Permis pentru viitor” s-a derulat in perioada noiembrie 2012 – iunie 2013 si a oferit copiilor defavorizati de la Fundatia Joyo oportunitatea de a obtine gratuit o certificare recunoscuta international (ECDL Complet). Desi initial programul si-a propus pregatirea acestora pentru obtinerea certificarii ECDL Start, pe parcurs copiii au optat pentru a invata mai mult si in final au reusit sa absolve cu succes examenele pentru Permisul ECDL Complet.
Copiii selectati in proiect sunt elevi la mai multe licee din capitala si doi dintre ei, fiind in clasa a XII-a, au reusit sa echivaleze proba de Competente digitale de la BAC cu Permisul ECDL.

Cu sprijinul Asociatiei Europene pentru Progres si Euroaptitudini Bucuresti, 10 copii din Sectorul 5 al capitalei, cu varste intre 8 si 12 ani, au participat la programul “Alfabetizare digitala pentru juniori” organizat de Fundatia ECDL ROMANIA. Incepand cu luna mai 2013 acestia au urmat cursurile programului ECDL EqualSkills descoperind utilitatea reala a lucrului cu computerul dincolo de joaca si insusindu-si cunostintele elementare de utilizare a computerului, email-ului si Internetului.
Vineri, 21 iunie 2013, ora 17:00, toti cei 10 copii vor primi certificarile ECDL EqualSkills in cadru festiv la sediul Euroaptitudini din Bucuresti, Str. Mendeleev 7-15.

La baza proiectelor derulate de Fundatia ECDL ROMANIA stau incluziunea sociala si importanta competentelor digitale in relatie cu pregatirea elevilor de astazi pentru societatea actuala dependenta de tehnologie.