fbpx

Campania VENIM ÎN ȘCOALA TA “Faci sport ești cool Hai și tu ”

Campania “Venim în școala ta!”, parte din programul gratuit “Educație prin sport – Sănătos și Campion”, proiect demarat anul trecut de Primăria Municipiului București prin Clubul Sportiv Municipal București (CSMB), reîncepe direct în rândul elevilor, cu un nou slogan “Faci sport, ești cool! Hai și tu!”. Programul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, iar perioada de înscriere este între 15 septembrie și 31 octombrie 2014. Toate informațiile se regăsesc pe site-ul Centrului de Copii și Juniori, iar talonul de înscriere poate fi completat direct online pe site sau prin flyerele pe care le vor primi copiii în școli, în perioada imediată.
“În acest mod, dorim să ne adresăm copiilor pe limba lor, să-i apropiem de sport și să-i determinăm să se înscrie în Centrul de Copii și Juniori. Sloganul din acest an al campaniei a fost ales de copii: “Faci sport, ești cool! Hai și tu!”. Faptul că vom merge în școli cu sportivii de performanță din cadrul CSM București, atât români, cât și străini, iar aceștia vor prezenta copiilor beneficiile oferite de proiectul nostru și vor împărți flyere cu taloane de înscriere, este o oportunitate pentru cei mici să-și identifice modele și să-și dorească obținerea performanței într-o ramură sportivă. Practic, după perioada de înscriere, când ne propunem să atragem un număr dublu față de anul trecut, aproximativ 12.000 de elevi, urmează două săptămâni de teste de aptitudini pentru a identifica viitorii performeri ai Capitalei. Ținând cont de rezultatele excelente pe care le-am avut începând cu anul trecut, când am lansat proiectul “Educație prin sport – Sănătos și Campion” finanțat de Primăria Municipiului București, suntem convinși că, prin gratuitatea și beneficiile acestuia, putem determina părinții să-și lase copiii să facă sport!”, a subliniat Constantin Căliman, preşedintele CSM Bucureşti.
În peste 44 de școli din București, în cadrul Festivității de deschidere a noului an școlar, de astazi, 15 septembrie, sportivii de performanță ai CSMB vor transmite elevilor un mesaj prin care îi vor îndemna să se înscrie, gratuit, în Centrul de Copii și Juniori, alegând una din cele șase ramuri sportive disponibile în programa 2014-2015: atletism, baschet, handbal, rugby, șah și volei.
Program “Educație prin sport – Sănătos și Campion” s-a bucurat încă de la momentul lansării, în toamna anului 2013, de sprijinul Ministerului Educației Naționale, a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a Direcției pentru Sport și Tineret București, a Federației Sportului Școlar și Universitar, precum și a Ministerului Tineretului și Sportului. De la un număr de 114 copii înscriși în august 2013, s-a ajuns, în numai 7 luni, la o cifră record de 6.400 de elevi participanți la cele 6 ramuri sportive incluse în program. Promovarea educației prin sport și dezvoltarea proiectului Centrului de Copii și Juniori reprezintă pentru conducerea CSMB și, mai ales, pentru Primăria Municipiului București, o prioritate de a reface baza piramidei sportului școlar.
“Pentru a avea performanță spotivă, copiii trebuie educați de la o vârstă fragedă, pe o perioadă lungă de timp. Din acest motiv, am început înscrierea în proiect a copiilor de la clasa 0, respectiv de la 6 ani. Este foarte important ca ei să practice activitățile sportive în mod continuu și susținut, sub atenta supraveghere și coordonare a unor antrenori bine pregătiți, care cred în viitorul sportului românesc și mai ales în dezvoltarea acestuia încă din școală. Iată de ce, prin acest proiect, facem apel și la părinți, care trebuie să înțeleagă cât de importantă este mișcarea pentru copiii lor, în condițiile în care obezitatea infantilă în România a atins cote ridicate. Mulți copii preferă să petreacă ore întregi în fața monitorului sau televizorului, în defavoarea practicării unei activități recreativ-sportive sau de performanță”, a explicat Narcis Cristea-Mic, Director Sportiv în cadrul CSM București.
Centrul de Copii și Juniori este organizat pe sectoare, există coordonatori pe fiecare zonă și locații unde își desfășoară fiecare antrenamentele. O grupă are între 15 și 20 de sportivi, iar profesorii-antrenori și coordonatorii sunt remunerați diferențiat, în funcție de gradul lor de implicare. În cadrul programului “Educație prin sport – Sănătos și Campion”, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a pus la dispoziție practic tot ce înseamnă infrastructură, accesul gratuit în săli și baze sportive. Din competițiile interșcolare, reprezentanții Clubului Sportiv Municipal București urmăresc să aleagă copiii cu potențial pentru a se impune în sportul de mare performanță.