fbpx

Boxa portabila avantajele unui dispozitiv modern

Boxele portabile au rolul de a reda muzica indiferent de locul in care se afla utilizatorul, fara a avea nevoie de sursa de curent sau conexiune la internet. Functioneaza pe baza mai multor tipuri de tehnologii, dintre care, cea mai cunoscuta este tehnologia bluetooth; ele sunt compatibile cu multe dintre sistemele de operare existente pe piata.

Criterii de selectie a unei boxe portabile

Cea mai buna boxa portabila consuma foarte putina energie si nu are nevoie de un adaptor de alimentare pentru a functiona. Unele modele functioneaza pe baza de baterie, in timp ce altele utilizeaza un acumulator propriu. Principalul avantaj al acestora este portabilitatea; tocmai de aceea, multi utilziatori aleg sa achizitionez aceste dispozitive, pe care le pot transporta oriunde, cu ei. Nu necesita nicio instalare, astfel ca legatura dintre boxe si dispozitivul mobil se va realiza automat, prin conexiune bluetooth. Pot fi utilizate atat in interior, cat mai ales in exterior, la un gratar, o petrecere cu prietenii sau chiar pe plaja.

Alegerea produsului ideal se face tinand cont de o serie de criterii esentiale printre care se numara:

Sunetul – mai exact calitatea acestuia, ce reprezinta unul dintre principalii factori care trebuie luati in considerare in momentul in care utilizatorul hotaraste sa ia o astfel de achizitie. Boxele trebuie sa redea sunetul in mod clar si cat mai liniar. Calitatea sunetului este influentata in mod direct, atat de putere, pe care o exprimam in Watti, cat si de numarul de difuzoare. Desi utilizatorul poate alege boxe portabile de cea mai buna calitate, acestea nu vor reusi niciodata sa atinga performantele unui sistem.

Conexiune – metoda prin care se stabileste legatura dintre boxe si dispozitiv poate fi reprezentata prin: functie Bluetooth, prezenta la majoritatea dispozitivelor. In mod normal, distanta de acoperire este de cca. 10 metri, insa poate varia in functie de situatia data.

Autonomie – pentru unii utilizatori, acesta reprezinta unul dintre principalele criterii de decizie. Eficienta unei boxe portabile este data si de timpul in care poate fi folosita, precum si de cel necesar pentru incarcarea acumulatorului. In cele mai multe situatii, boxele au o durata de viata ce variaza intre 6 si 12 ore.

Dimensiune – avand in vedere faptul ca avem de-a face cu un dispozitiv portabil, este important ca acesta sa nu cantareasca prea mult si sa aiba o forma care sa ii permita transportul facil. Pe piata exista diverse variante de forme geometrice, printre care se numara cubul, ovalul sau alte forme deosebite. Dimensiunea este, bineinteles, direct proportionala cu calitatea sunetului redat.