Articole funerare

4 ianuarie 2022
Autor:
One Marck International SRL

Articole si servicii funerare – informeaza-te inainte de a organiza o inmormantare

Organizarea unei inmormantari este mai dificila decat s-ar crede si decat era in trecut si necesita mai multe articole funerare decat credeam. Potrivit Funerare Ieftine, www.funerare-ieftine.ro, legislatia din ce in ce mai stricta in ceea ce priveste acest procedeu, precum si cutumele impuse de Biserica Ortodoxa Romana sunt doar cateva dintre motivele pentru care familia ia in calcul respectarea tuturor conditiilor impuse in acest sens.

inmormantare

Constatarea decesului

Primul pas in organizarea unei inmormantari este reprezentat de constatarea decesului de catre medic. In momentul producerii nefericitului eveniment, este necesara constatarea decesului de catre un medic ce va elivera Certificatul medical de constatare a decesului.

Constatarea decesului poate fi facuta de medicul de familie, de medicii cu libera practica cu care colaboreaza compania de pompe funebre din sector 5 mai sus mentionata sau de un medic al serviciului de ambulanta, in urma examinarii si identificarii in baza unui document de identitate.

Îmbălsămare decedat

Pentru a organiza in mod corespunzator inmormantarea, este necesara respectarea procedurii de imbalsamare, un procedeu medical ce are ca si scop prezervarea corpului persoanei decedate din momentul decesului si pana la funeralii, astfel incat sa ii ofere un aspect cat mai natural.

Se recomanda efectuarea imbalsamarii cat mai rapid posibil, pentru a prezerva corpul defunctului de la deces si pana la funeralii, oferindu-i un aspect cat mai natural. imbalsamarea efectuata cat mai repede ofera rudelor posibilitatea de a fi alaturi de persoana pierduta cat mai mult timp. Dupa aceasta procedura, se elibereaza Certificatul de imbalsamare, document obligatoriu transportarii sicriului si depunerii la capela.

Toaletarea/ impachetarea decedatului

O procedura ce tine atat de respectarea normelor legale, cat si de traditiile crestine, toaletarea defunctului este necesara. Serviciile de toaletare se pot realiza atat la domiciliu, cat si in sediul firmei de pompe funebre, respectand normele de igiena. Imbracarea decedatului se face cu obiecte vestimentare puse la dispozitie de familie sau cumparate de reprezentantii companiei de servicii funerare.

Acest procedeu preceda asezarea in sicriu. Cosmetizarea se face numai la solicitarea familiei si daca este cazul. In situatia nefericita in care corpul se afla in stare avansata de degradare, se face procedura de impachetare in vederea inchiderii ermetice a sicriului.

Manipularea sicriului si transportul funerar

Un serviciu important solicitat de membrii familiilor persoanelor decedate face referire la manipularea sicriului decedatului, deplasarea acestuia de la domiciliu la capela sau la biserica unde se oficiaza slujba si apoi la cimitir.

Transportul funerar este un serviciu fara de care inmormantarea nu ar fi posibila. Acesta se efectueaza numai de catre persoane autorizate cu masini funerare autorizate la standarde UE, in care conditiile de pastrare si igiena sunt optime. Pentru a asigura serviciul de transport funerar sunt necesare documentele:
• adeverinta de inhumare;
• certificatul de deces;
• adeverinta de imbalsamare;
• adeverinta pentru transport funerar de la DSP.

Organizarea parastaselor si realizarea de monumente funerare

Nu in ultimul rand, serviciile funerare includ si organizarea parastaselor si furnizarea de monumente sau pietre funerare la cerere. Companiile de pompe funebre dinn Bucuresti pun la dispozitie mai multe restaurante cu care colaboreaza, dar si pachete alimentare si coliva pentru pomenirea celor trecuti in nefiinta, incluse in pachetele funerare alese.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram