Reguli de bază pentru a juca Poker

10 februarie 2020
Autor:
livepr

Pariul este cheia Pokerului, deoarece jocul, în esență, este un joc de gestionare a cipurilor.

În cursul fiecărei operațiuni de poker, vor exista unul sau mai multe intervale de pariere în care jucătorii au posibilitatea de a paria pe mâinile lor. Minimizarea pierderilor cu mâinile sărace și maximizarea câștigurilor cu mâini bune este abilitatea de bază de care are nevoie Poker.

Înainte de distribuirea cărților, regulile jocului de poker pot cere ca fiecare jucător să contribuie inițial, numit „ante”, a unuia sau mai multor jetoane, pentru a începe.

Fiecare interval de pariere sau rundă începe atunci când un jucător, la rândul său, face un pariu cu una sau mai multe jetoane. Fiecare jucător din stânga, la rândul său, trebuie să „sune” acel pariu punând în oală același număr de jetoane; sau „ridicați”, ceea ce înseamnă că jucătorul pune mai multe jetoane suficiente pentru a apela; sau „drop” („fold”), ceea ce înseamnă că jucătorul nu pune jetoane în oală, își aruncă mâna și este în afara pariului până la următoarea ofertă.

Când un jucător pică, pierde jetoanele care au fost introduse în acel vas. Cu excepția cazului în care un jucător este dispus să introducă în oală cel puțin la fel de multe jetoane ca orice jucător precedent, acesta trebuie să renunțe.

Un interval de pariuri se încheie atunci când pariurile au fost egalizate - adică când fiecare jucător a introdus la fel de multe jetoane ca predecesorii lor sau a scăzut. De obicei, există două sau mai multe intervale de pariere pentru fiecare ofertă de poker. După intervalul final, există un „showdown”, ceea ce înseamnă că fiecare jucător care rămâne își arată mâna cu fața în sus pe masă. Cea mai bună mână de poker atunci ia oala.

Dacă un jucător face un pariu sau o mărire la care nu apelează niciun alt jucător, câștigă potul fără să își arate mâna. Astfel, în Poker, există un element bluffing, iar cea mai bună combinație de cărți nu câștigă întotdeauna potul! Bluffing-ul este unul dintre motivele principale pentru care Pokerul este atât de popular.

Dacă un jucător dorește să rămână în joc fără să parieze, „verifică”. Aceasta înseamnă, de fapt, că jucătorul face un „pariu de nimic”. Un jucător poate verifica cu condiția ca nimeni înainte ca acesta să nu facă un pariu. Dacă un alt jucător a pariat, nu poate verifica, dar cel puțin trebuie să sune pariul sau să renunțe. Un jucător care verifică poate ridica un pariu care a fost câștigat de un alt jucător. Aceasta se numește „sac de nisip”, care este permis, cu excepția cazului în care s-a decis în prealabil că această practică este interzisă. Dacă toți jucătorii verifică în timpul unei runde de joc, intervalul de pariere s-a încheiat și toți jucătorii care încă sunt în pot rămân în joc.

În fiecare rundă de pariere, un jucător este desemnat primul parior, în conformitate cu regulile jocului. Rândul de a paria se deplasează întotdeauna la stânga, de la jucător la jucător și nimeni nu poate să verifice, să parieze sau chiar să scadă, decât atunci când este rândul lor.

Cel mai bun moment pentru a paria

Clasamentul mâinilor Poker se bazează pe matematică. Cu cât un jucător este mai puțin probabil să obțină o anumită mână, cu atât acesta este mai mare și cu atât este mai probabil să câștige potul. De exemplu, un jucător nu ar trebui să se aștepte să beneficieze de o lovitură dreaptă de mai multe ori la 65.000 de mâini, dar se poate aștepta să fie distribuite două perechi aproximativ o dată la fiecare 21 de mâini.

Cu excepția cazului în care un jucător intenționează să sufle, nu ar trebui să parieze fără să țină o mână pe care cred că ar putea fi cea mai bună. Niciun jucător de poker nu poate paria în mod inteligent decât dacă știe ce constituie o mână bună, o mână corectă și o mână proastă. Este oferit un tabel cu diversele mâini de poker și numărul de combinații ale fiecărui pachet de cărți.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram