Protectie de trei ori mai indelungata impotriva puricilor si capuselor cu BRAVECTO o noua tableta masticabila lansata de MSD Animal Health

13 februarie 2015

De ce animalul tau este in pericol din cauza puricilor si capuselor?
Puricii si capusele pot avea efecte negative semnificative atat pentru caine cat si pentru proprietarii acestuia; bolile transmise de parazitii externi pot determina manifestari diverse precum afectiuni ale pielii, anemie, boala Lyme si Babesioza.

Grupul de paraziti care determina Babesioza a fost descoperit de bacteriologul roman Victor Babes, de unde si numele bolii si al agentilor care o produc. Babesioza este o piroplasmoza produsa de protozoare din genul Babesia. Exista numeroase specii de Babesia care infesteaza diverse specii de animale (cai, caini, pisici, chiar si omul uneori). La caine, doua specii sunt incriminate pentru producerea acestei afectiuni: Babesia canis (de dimensiuni mari) si Babesia gibsoni (specia mai mica). Specii noi de Babesia continua sa fie descoperite peste tot in lume.

Boala este transmisa de capuse care sunt gazdele intermediare ale parazitului. Capusele elibereaza microorganismele tinere in torentul sangvin al cainelui. Acestea se ataseaza de hematii (globulele rosii) si le invadeaza. Hematiile infectate sunt atacate de sistemul imunitar, deoarece sunt considerate agenti patogeni din cauza prezentei parazitilor. Astfel, se produce o dubla distrugere a hematiilor: auto-imuna si produsa de Babesia, care duce la anemie masiva. Majoritatea cainilor aflati in faza acuta necesita transfuzie de sange din cauza anemiei severe. In prezent, exista diferite scheme de tratament pentru aceasta boala, in functie de specia care a produs-o. Tratamentul este destul de costisitor, de lunga durata si uneori cu multe efecte secundare. Un regim igienico-dietetic este necesar in completarea celui medicamentos. Transfuzia de sange poate fi uneori o necesitate, insa, daca nu se intervine la timp, Babesioza este o boala mortala.

Prevenirea infestatiilor cu purici si capuse

Preventia este cea mai buna metoda pentru a scapa companionul de bolile provocate de purici si capuse. Orice stapan de caine trebuie sa isi duca patrupedul la medicul veterinar pentru deparazitari externe periodice in functie de tipul de produs.
Odata scos la plimbare prin iarba (locul de unde se iau capusele), cainele trebuie verificat atunci cand ajunge acasa. Daca sunt descoperite, capusele trebuie indepartate, iar cainele trebuie dus la veterinar la primele semne de afectare.

Asa cum sunt vaccinarile, deparazitarile interne si dietele, protectia impotriva puricilor si capuselor trebuie sa fie un obicei anual pentru fiecare caine.

Prevenirea infestatiilor si implicit reducerea bolilor transmise de acesti vectori sunt semnificativ influentate de momentul inceperii tratamentelor si de modul in care acestea sunt continuate pe parcursul unui an. Ideal ar fi ca aceste tratamente sa nu fie intrerupte niciodata si sa cuprinda unul sau mai multe produse, compatibile intre ele, care sa protejeze eficient si in siguranta cainele de toti parazitii importanti. De exemplu, conform ciclului de viata al capuselor, ele pot fi prezente in mediul extern atunci cand temperatura este de 6°C, cateva zile consecutiv. Astfel, infestatiile pe care acestea le pot provoca cainilor pot incepe chiar si in lunile de iarna ianuarie-februarie, luand, de cele mai multe ori, prin surprindere proprietarii care nu ofera o protectie constanta cainilor.

Medicul veterinar este cel mai in masura sa stabileasca un program cu cel mai bun produs sau mix de produse ce poate proteja eficient animalul de companie. Nu tot timpul alegerea are un raspuns pozitiv de prima data pentru solutionarea tuturor aspectelor implicate in acest protocol: eliminarea eficienta si in egala masura a tuturor parazitilor atat de pe caine, cat si din mediu, persistenta efectului indiferent de conditiile in care este expus cainele, lipsa efectelor secundare atat pentru caine, cat si pentru alte persoane sensibile aflate in jurul acestora, pretul etc.

Solutia?

BRAVECTO asigura eliminarea capuselor, reducerea unor riscuri de transmitere a bolilor grave la caini - incluzand Babesioza, boala Lyme, Ehrlichioza - si a altor agenti patogeni ce pot fi un real pericol pentru orice caine. Puricii pot induce, de asemenea, o serie de afectiuni precum dermatita alergica, anemie, paraziti interni, avand o incredibila rata de multiplicare (o femela poate depune pana la 1000 de oua/ luna).

Am investit foarte mult in ultimii ani pentru a cauta cea mai buna molecula pe care sa o dezvoltam ca o noua solutie globala de protectie eficienta si sigura a cainilor impotriva infestatiilor cu purici si capuse, care sa fie simultan convenabila pentru proprietari, sigura pentru caini si sa actioneze imediat, dar sa isi pastreze efectul cert pentru o perioada cat mai lunga de timp,” explica dr. Constantin Gosu, marketing manager MSD AH Romania.“Ne-am atins acest scop cu BRAVECTO; proprietarii de caini au acum o tableta masticabila, pe gustul cainilor, usor de administrat de patru ori pe an, oferind cea mai buna protectie pentru companionul lor, adauga acesta.

Substanta activa a produsului BRAVECTO, fluralaner, face parte dintr-o noua clasa de produse antiparazitare externe ce actioneaza sistemic pentru eliminarea rapida a puricilor si capuselor, oferind protectie cainilor pentru 12 saptamani*. De asemenea, in timp ce alte produse necesita mai mult de 48 de ore de la administrare pentru a fi eficiente, BRAVECTO incepe eliminarea puricilor in 2 ore, atingand o eficienta de 88% in 4 ore. Intr-un studiu din 2013, controlul eficientei de eliminare a puricilor a fost de 99,9% dupa 12 saptamani, iar controlul eficientei de eliminare a capuselor a fost de 100% la 12 saptamani.
 BRAVECTO este sigur de a fi administrat atat pentru catei de la 8 saptamani cat si pentru catelele aflate in perioada de lactatie si gestatie.
 BRAVECTO este disponibil in unitatile veterinare, numai pe baza de prescriptie medicala.
 *BRAVECTO este eficient impotriva capusei Rhipicephalus sanguineus timp de 8 saptamani.

***
MSD Animal Health este o companie globala, care ofera specialistilor in ingrijirea animalelor, fermierilor si detinatorilor de animale cea mai variata gama de produse farmaceutice veterinare, vaccinuri, solutii si servicii de sanatate. MSD Animal Health isi dedica activitatea imbunatatirii sanatatii si activitatii animalelor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram