Ziua pamântului la EAM

27 aprilie 2016

Evenimentul a constat într-o conferinţă la care au participat aproximativ 100 persoane: studenţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, şi în două ateliere:„Furoshiki: tehnică de impachetat japoneză”- şi „AnARTivism: eco-handmade design” la care au participat aproximativ 20 de persoane. Atelierele s-au desfăşurat în intervalul orar 12:00-14:00 la departament EAM (sala 3009), respectiv la sala 3 M I, acestea fiind susţinute de către Conf. Univ. Dr. Roxana Pătărlăgeanu și Ana Nedelcu & Atelier de reciclare creativă cu ECOTECA.
În deschiderea conferinţei, Ildiko Ioan, conf.univ.dr. la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, din cadrul Academiei de Studii Economice București, a subliniat că această instituţie sprijină activităţile asociaţiilor studenţeşti şi că ASEAM, deşi la început de drum, are un atuu: acela de a reprezenta studenţii din Facultatea de Economie Agroalimentară şi a Mediului, care este singura facultate de profil din România ce conferă oportunitatea absolvenţilor de a activa atât în domeniul agroalimentar, cât şi în domeniul mediului.
Tema centrală a conferinţei – derularea unei campanii de conştientizare în rândul studenţilor cu privire la importantă protejării mediului şi cea a menţinerii unui stil de viaţă sănătos - a fost discutată de către reprezentanţii mediului de economic, doamna Luminița Ghiţă reprezentant al Ministerului Mediului, Ecoteca, un ONG ce se ocupă de reciclări, RLSM Ecoservices prin participarea domnului Răzvan Jipa, Ana Nedelcu-specialist în managementul deșeurilor, un reprezentat al companiei B!tonic. Aceştia au împărtăşit idei legate de importanţa unei alimentaţii sănătoase, siguranţa şi grija pentru mediu şi proiecte diverse ce surprind aceste teme.
Dintre cele mai importante aspecte învațate de către tineri au fost că protecţia mediului constituie o prioritate a dezvoltării economico-sociale ce are ca scop obţinerea unui mediu curat şi sănătos și că pentru o protecţie a mediului eficientă este necesar un complex de activităţi şi acţiuni judicios corelate.

În cadrul atelierelor, atât invitaţii cât şi studenţii s-au întâlnit în sălile 3009 si 3M1 din cadrul clădirii Paul Bran, pentru a pune in practică modalităţile de protejare a mediului prin reciclare precum şi pentru a fi instruiți cu privire la folosirea unor materiale în mod ecologic. De la tehnicile de impachetat diferite cadouri, sticle, cărți, în primul atelier, până la realizarea de diferite obiecte de decor, bijuterii, genti din materiale reciclate, la cel de-al doilea atelier, studenții prezenți și-au folosit creativitatea, ceea ce a dus la desfașurarea cu succes a evenimentului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram