Vrei sa fii numarul 1 in Google? Iata ce trebuie sa stii!

31 octombrie 2019
Autor:
ADfel

Daca ai un site pe care iti doresti un numar cat mai mare de vizitatori interesati de ceea ce oferi pe acesta, ai nevoie de optimizare SEO. SEO este acronimul de la Search Engine Optimization si exact asta reprezinta: optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare.

Intregul proces este destul de provocator, in conditiile in care exista o concurenta din ce in ce mai mare, indiferent de domeniu iar investitiile facute in online sunt din ce in ce mai mari.

Asadar, nu este de mirare ca au aparut firme specializate in servicii SEO si o sumedenie de ghiduri si informatii, mai mult sau mai putin complete, care te invata cum sa faci SEO in regim propriu.

Daca ti-ai conceput un plan si urmaresti sa atingi cateva obiective ale afacerii tale prin intermediul site-ului si ai un buget alocat promovarii, cea mai buna decizie pe care o poti face este sa apelezi la o firma buna de SEO precum ADfel Digital Marketing. Daca vrei sa incerci sa faci totul de unul singur, este bine sa urmezi urmatoarele sfaturi:

  1. Alege-ti cuvintele cheie prin keyword planner. Acesta este un instrument gratuit oferit de Google cu ajutorul caruia poti afla care sunt cele mai cautate cuvinte din nisa ta, iar studiindu-le cu atentie vei afla pe care dintre acestea trebuie sa te axezi. Este bine sa ai o lista cu cuvintele cheie inca de dinainte sa construiesti site-ul, in asa fel incat sa poti lua un start cat mai bun.
  2. Foloseste un instrument care sa te indrume. Un astfel de instrument este Yoast, care iti spune exact cate cuvinte trebuie sa aiba textul pe care il scrii, ce iti lipseste, ce este bine si ce este gresit la fiecare pagina.
  3. Acorda atentie absolut fiecarui detaliu. Optimizeaza titlurile articolelor, optimizeaza linkurile, optimizeaza metadescrierile ( cele care apar in cautarile Google ) si optimizeaza imaginile. Din imagini pot veni extrem de multi vizitatori, lucru neglijat de foarte multe site-uri. Tocmai din acest motiv, este bine sa fie optimizate cat se poate de corect.
  4. Foloseste-te de linkurile interne si externe. Fa trimiteri cat mai dese catre pagini relevante, atat din site-ul tau, cat si din afara lui. Daca trimiterile sunt corecte, poti avea foarte multe de castigat.
  5. 5.Scrie doar continut relevant! Nu scrie texte doar de dragul de a scrie. Decat sa scrii des si prost, mai bine scrii mai rar, insa te asiguri ca textele tale sunt cu adevarat atractive pentru cititori.
  6. Nu neglija viteza de incarcare a site-ului. Viteza este un aspect foarte important. De cele mai multe ori, vizitatorii ies dupa primele 3-4 secunde de asteptare. Trebuie sa te asiguri ca site-ul tau se incarca aproape instant, pentru a pastra cat mai multe vizite. Pentru asta este bine sa ai imagini cat mai mici, elemente grafice simple si un numar mic de pluginuri.
  7. Optimizeaza-ti site-ul pentru mobil! Este cat se poate de logic ca trebuie sa faci asta, in conditiile in care mai mult de 60% din traficul online din prezent vine de pe mobil. Daca ai inca un site care nu este optimizat pentru mobil, este cazul sa iei atitudine.


Sa faci SEO, poate fi complesitor si este un proces complex, care necesita mult timp, rabdare si investitii financiare. Daca doresti sa ai un partener de incredere alaturi care sa se ocupe de optimizarea site-ului tau, viziteaza site-ul adfel.ro si opteaza pentru ADfel Digital Marketing, una dintre cele mai bune firme SEO din Bucuresti.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram