fbpx

Voluntariat la puterea „Pentru Voi”

9 mai 2011, Timisoara

100 milioane de europeni isi dedica timpul si experienta pentru a-i ajuta pe cei care se afla in dificultate, contribuind astfel la dezvoltarea comunitatilor in care traiesc si la incluziunea sociala a categoriilor defavorizate. Fundatia „Pentru Voi” se alatura organizatiilor si voluntarilor din Europa care celebreaza anul 2011 – Anul European al Voluntariatului, prin organizarea unei campanii de promovare a voluntariatului in beneficiul persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

Campania face parte din proiectul Economia sociala – o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeste in oameni!”, si se desfasoara simultan cu alte campanii organizate in Romania, in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului 2011.

„In cei 15 ani de activitate ai Fundatiei „Pentru Voi”, sute de voluntari romani si straini s-au implicat in actiunile noastre. Entuziasm, creativitate, responsabilitate sociala, abilitati si competente profesionale – sunt doar cateva dintre resursele pe care voluntarii nostri le-au investit pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Ne bazam in continuare pe implicarea timisorenilor in programul Un Prieten pentru Tine si nu numai!” a spus Alina Sima, coordonator de voluntari la Fundatia „Pentru Voi”.

Programul evenimentelor „Pentru Voi” dedicate voluntariatului include:
• o campanie media de promovare a programului Un Prieten pentru Tine (pliante, clip radio si TV) (9-15 mai)
• un atelier de creatie pentru persoane cu dizabilitati intelectuale si voluntari, in colaborare cu Asociatia Recult (11 mai)
• un meci de fotbal in colaborare cu Helios Sport Club, pentru beneficiarii programului de mentorat „Un Prieten pentru Tine” (vineri 13 mai)

Toate aceste actiuni urmaresc promovarea voluntariatului si al mentoratului in beneficiul persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

Cei care doresc sa afle mai multe informatii despre oportunitatile de voluntariat de la „Pentru Voi” pot accesa www.pentruvoi.ro sau ne pot contacta la tel. 0356 421 215(6) sau e-mail: [email protected]. Persoana de contact este Alina Sima.

Parteneri media: Radio Timisoara, TeleUniversitatea TV, Ziua de Vest