fbpx

Volkswagen este cea mai asigurata marca din Romania

Tarile in care a fost realizat studiul sunt Romania, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Croatia si Bulgaria.

Conform acestuia, cea mai asigurata marca din tara noastra este Volkswagen, acesta fiind totodata implicate si in cele mai multe accidente, la acest capitol aflandu-se pe primul loc in toate cele noua state in care s-a realizat studiul. Dupa criteriul numarului de daune, Volkswagen este urmat indeaproape de marca Ford.

Nemtii de la Volksawagen se afla si in topul preferintelor vecinilor bulgari si unguri, in timp ce in tari precum Cehia si Slovacia in topul clasamentului se afla Skoda.

Diferenta majore s-au inregistrat si intre polita obligatorie RCA si asigurarea optionala CASCO. In timp ce RCa este platit de soferii din Cehia, Croatia, Serbia si Slovenia pentru autoturismele care au in media 11 ani, asigurarile CASCO sunt alese pentru modelele care nu depasesc in medie trei ani. Datele sunt completate de cele din Polonia si Slovacia unde cele mai multe asigurari CASCO sunt incheiate pentru autoturismele noi.

In Romania, Volkswagen este urmata pe locul doi de constructorul roman Dacia, in timp ce in tari precum Cehia si Slovacia, marca ce a inregistrat cele mai multe polite RCA este Skoda, aflata dealtfel si din topul celor mai apreciate marci de catre romani.