Volksbank Romania si Banca Transilvania au devenit o singura banca.

19 februarie 2020
Autor:
Felix Culpa SRL

Istoria Volksbank in Romania a inceput in anul 2000, iar timp de aproape sapte ani institutia de credit cu origini austriece nu a emis pretentii foarte mari pe piata locala, fiind mai degraba o banca de pluton. Lucrurile s-au schimbat radical la finalul lunii iunie din 2006, cand Gerald Schreiner l-a inlocuit in functia de presedinte pe Laurentiu Mitrache. Momentul respectiv constituie un punct foarte important pe harta dezvoltarii Volksbank.

 Gerald Schreiner, care ocupase in perioada 2003 – 2006 pozitia de vicepresedinte, a pastrat in subordinea sa directa operatiunile de retail ale bancii. “Deciziile privind innoirea managementului bancii au fost luate de catre Adunarea Generala a Actionarilor Volksbank Romania in data de 19 iunie”, a precizat atunci noul presedinte Volksbank.

Interesant este faptul ca evenimentul de presa organizat de banca cu ocazia anuntului schimbarii de management a fost folosit ca prilej pentru dezvaluirea primelor masuri adoptate de noua conducere.

Astfel, Volksbank deschidea prima cafenea purtand sigla bancii, alaturandu-se unei tendinte deschise la acea vreme de bancile mari (BCR, BRD si Banca Transilvania). Banca lansa, de asemenea, o noua versiune a site-ului propriu, prin care clientii primeau acces direct la un sistem de pre-scoring pentru produsele de finantare.

Obiceiurile vechi, abordarea si starea de spirit s-au schimbat complet imediat dupa avansarea lui Gerald Schreiner, Volksbank capatand brusc un alt suflu si dand semnale clare ca nu este impacata nu imaginea de banca anonima. Volksbank incepea etapa infloritoare din istoria sa.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram