Vizita de studiu in Norvegia

20 octombrie 2015

Vizită de studiu în Norvegia

Oslo, Halden Norvegia, septembrie 2015
Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” Timișoara a beneficiat de un proiect finanțat din fonduri norvegiene pentru stabili relații de colaborare cu Biblioteca Universității Ostfold. În acest scop doi bibliotecari din cadrul instituției s-au deplasat la Oslo și Halden în perioada 16-19 septembrie2015.
Obiectivele proiectului sunt
- Stabilirea unei relații de parteneriat cu Biblioteca Universității Ostfold în vederea realizării unui proiect comun. Facilitarea unui schimb de experiență în următoarele domenii:
- Digitizarea documentelor vechi de bibliotecă ce aparțin patrimoniului cultural național
- Realizarea unui program de orientare /educație pentru utilizatorii bibliotecii, adecvat cu specificul lor cultural și susținerea dezvoltării profesionale.
- Facilitarea colaborării în scopul adecvării spațiului bibliotecii pentru utilizatorii cu disabilități.
Finanțarea nerambursabilă primită a constat în acoperirea cheltuielilor pentru documentarea celor doi bibliotecari în Norvegia.
Rezultatele așteptate au fost îndeplinite prin stabilirea unei relații de comunicare cu departamentul IT din Biblioteca Națională a Norvegiei (pentru o viitoare consultanță in proiectele de digitizare) și prin continuarea colaborării cu Biblioteca Halden din Universitatea Ostfold. Reprezentantii acesteia au decis ca în anul 2016 să participe la un workshop organizat de B.C.U. Timișoara.

Proiect finanțat prin fonduri donate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia“.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram