Violenta in familie – intre perceptie si interventie

La nivel european/national este asumat faptul ca violenta in familie constituie o forma de violenta de gen, ceea ce are implicatii la toate nivelurile sistemelor de protectie, suport, prevenire si combatere concepute in fiecare tara ce acorda atentie acestei probleme sociale.
Evenimentul si-a propus sa readuca pe agenda publica problema violentei in familie, a drepturilor victimelor unor astfel de infractiuni, a lipsurilor existente la nivel legislativ si la nivelul autoritatilor care intra in contact direct cu victimele.

Acest atelier a fost gandit si organizat ca o intalnire deschisa si binevenita pentru reprezentanti ai autoritatilor locale si ai ONG-urilor, prestatori de servicii in domeniu, oferind posibilitatea de a creste gradul de constientizare cu privire la violenta domestica impotriva femeilor si totodata la identificarea unor noi solutii.

Despre proiectul FEMINTEGRA

Proiectul isi propune imbunatatirea competentelor si abilitatilor socio-profesionale in randul femeilor dezavantajate din punct de vedere social: femei care au fost/ sunt victime ale violentei domestice si femei care provin din familii monoparentale, printr-un amplu process de calificare, care include orientare, formare si destinatii de plasare.

Prin intermediul proiectului se urmareste instruirea a 718 femei dezavantajate, dintre care 518 vor beneficia de cursuri de calificare/recalificare de nivel I in urmatoarele domenii: lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc, lucrator in comert, florar-decorator si cofetar, 100 de femei vor dobandi competente transversal (comunicare in limba straina si competente informatice) si 100 de femei vor fi formate in competente antreprenoriale si sociale.
In cadrul proiectului, se va elabora si un Studiu privind identificarea aspectelor cheie pentru incluziunea sociala si economica a femeilor dezavantajate din punct de vedere social, respectiv o campanie de sensibilizare a comunitatilor locale si a femeilor dezavantajate cu privire la combaterea si prevenirea violentei in familie.

Daca doriti sa fiti la curent cu activitatile proiectului, ne gasiti pe Facebook: fb/Femintegra