Vino sa faci analize hepatita la Synlab

22 septembrie 2023
Autor:
Suits Advertising

HomepageHepatita este o inflamatie a ficatului cauzata de diverse factori, inclusiv infectii virale, substante toxice, abuz de alcool sau boli autoimune. Analizele pentru hepatita sunt esentiale pentru diagnosticarea si monitorizarea starii de sanatate a ficatului. In acest articol, vom explora diferitele tipuri de hepatita si analizele specifice utilizate pentru diagnosticarea lor.

Tipuri de Hepatita

Exista mai multe tipuri de hepatita, dintre care cele mai comune sunt hepatita A, B, C, D si E. Fiecare tip are caracteristici distincte si potentialul de a cauza complicatii grave. Analizele pentru hepatita sunt esentiale pentru a determina tipul de hepatita si a incepe un tratament adecvat.

Hepatita A (HAV): Este o infectie virala a ficatului, de obicei transmisa prin consumul de alimente sau apa contaminate. Analiza specifica pentru hepatita A este testul pentru anticorpii anti-HAV IgM.

Hepatita B (HBV): Este o infectie virala care afecteaza ficatul si se transmite prin contact cu sangele, fluidele corpului sau contact sexual cu o persoana infectata. Analizele pentru hepatita B includ teste pentru antigenele HBsAg (antigen de suprafata al hepatitei B) si anticorpii anti-HBc (anticorpi impotriva antigenului nucleului hepatitei B).

Hepatita C (HCV): Este o infectie virala a ficatului transmisa prin contactul cu sangele infectat. Analiza specifica pentru hepatita C este testul anticorpilor anti-HCV si testul ARN-ului viral al hepatitei C.

Hepatita D (HDV): Este o infectie care apare la persoanele deja infectate cu hepatita B. Testele pentru hepatita D includ detectarea ARN-ului HDV si a anticorpilor specifici.

Hepatita E (HEV): Este o infectie virala similara hepatitei A, dar se transmite mai ales prin consumul de apa contaminata. Analiza specifica pentru hepatita E este testul pentru anticorpii anti-HEV.

Analize pentru Diagnosticarea Hepatitei

Testul functiei hepatice: Aceasta analiza masoara nivelurile enzimelor hepatice, bilirubinei si a altor substante chimice din sange pentru a evalua functia ficatului.

Testul pentru anticorpii si antigenii hepatitelor: Aceste teste detecteaza prezenta anticorpilor sau antigenelor specifici pentru diferite tipuri de hepatita, ajutand la diagnosticarea infectiei si la identificarea tipului de hepatita.

Testul ARN-ului viral: Aceasta analiza detecteaza prezenta ARN-ului viral in sange si determina cantitatea acestuia, ajutand la diagnosticarea hepatitei si la evaluarea severitatii infectiei.

Testul de genotipare a virusului hepatitei C: Acest test identifica tipul specific de virus hepatitic C (genotipul), informatie importanta pentru planificarea tratamentului.

Elastografia tranzitorie controlata cu ultrasunete (TE): Aceasta tehnica ajuta la evaluarea gradului de fibroza (cicatrice) din ficat, o complicatie a hepatitei cronice.

Biopsia hepatica: Este o procedura in care se obtine o mica mostra de tesut hepatic pentru a evalua gradul de leziuni si fibroza.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram