Viitoare si proaspete mamici: 5 sfaturi esentiale

8 august 2021
Autor:
Content SEO

De cele mai multe ori, perioada maternitatii aduce o multitudine de noutati, de la schimbari fizice pana la modificari de comportament. Odihna devine un teren nesigur din cauza gandurilor, zilele vin cu emotii care apar din orice detaliu, rudele vin cu o sumedenie de sfaturi, cunostintele simt nevoia sa-si impartaseasca opinii uneori inutile. Suna cunoscut?

In calitate e viitoare sau proaspata mamica, e perfect normal sa te simti agitata, mai cu seama daca este prima ta sarcina. Stim prea bine ce presupune aceasta perioada si am aflat ca este mai inteleapta o abordare echilibrata a situatiei, asa ca ti-am pregatit mai jos cateva sfaturi esentiale pentru a face fata noului tau rol de mama.

Respira calm si asculta-ti instinctul!

Acesta este cel dintai sfat primit de la un medic pediatru care isi trateaza fiecare mic pacient ca pe propriul copil. Este evident ca o proaspata mamica detine mai putine cunoștințe decat cele deja experimentate, dar trebuie sa stii ca ingrijorarile mamei pot afecta atat sanatatea sa, cat si pe cea a bebelusului – starea de calm a mamei se transmite si ajuta copilul sa devina mai linistit.

Primesti sfaturi de la medic, din cartile de specialitate, de la persoanele de incredere. Poti afla, de exemplu, ca nu e recomandat sa-ti iei copilul in brate cand plange, ca sa nu-l inveti rasfatat. Daca vei simti, insa, ca nu ai pace atunci cand bebe plange, e mai indicat sa renunti la indemnul respectiv si sa-ti urmezi instinctul. In definitiv, fiecare persoana are nevoi specifice, iar un aspect de baza in viata unui adult sanatos este echilibrul emotional, iar acesta se fundamenteaza pe implinirea nevoilor din primul an de viata.

Achizitioneaza strictul necesar.

Ingrijirea unui nou-nascut presupune utilizarea multor articole specififce, iar cumparaturile pot fi uneori chiar distractive. Cu toate acestea, multe dintre mamicile trecute prin aceasta experienta marturisesc ca o cantitate impresionanta de lucruri doar aglomereaza casa. In plus, bebelusul creste rapid si e foarte posibil sa nu ajunga sa poarte unele articole. Daca ai nevoie de anumite produse esentiale, orientează-te asupra acelora care pot fi utilizate pe o perioada indelungata. Prin urmare, evita shopping-ul in exces!  

In schimb, atunci cand cauti sa te documentezi din lucrari de specialitate, e bine sa alegi cel putin un exemplar dintre modelele de carti pentru bebelusi – vei avea astfel ocazia de a testa exemplarele de care se va bucura ulterior cel mic.

Savureaza experienta si evita nerabdarea!

Stim ca uneori e dificil sa ai răbdare, mai cu seama daca esti o proaspata mamica. Pentru a nu intra in colaps din cauza stresului, e bine sa rezolvi necesitatile pe rand – concentreaza-te pe cele necesare imediat, caci situatiile de urgenta sunt rare, de cele mai multe ori, iar experienta se castiga in timp.

Intre atatea obligatii si preocupari, poti sa uiti un aspect fundamental: sa te bucuri de aceste momente unice. Timpul trece cu repeziciune, iar cand copilul creste vei fi mirata unde au fugit clipele cand era un pui frumos si... zgomotos.

Ai grija de tine!

Este firesc sa simti ca nou-nascutul a devenit prioritatea vietii tale, dar este la fel de important sa intelegi ca starea ta de bine se rasfrange asupra lui. La inceput, poti uita sa te mai ingrijesti ca inainte de nastere. Cu timpul, insa, vei incepe sa resimti nemultumirea de a nu mai fi valorizata – acela va fi momentul in care iti va fi greu sa recunosti ca de la tine a pornit schimbarea, de fapt. Procesul de crestere este lung, cu suisuri si coborasuri, dar copilul te va iubi neconditionat si asta conteaza cel mai mult.

Acorda atentie si taticului!

Inainte de sosirea pruncului vostru, sotul sau iubitul primea toata dragostea ta. Dupa nastere, insa, ti se poate intampla sa iti modifici modeul de a te raporta la relatia de cuplu. Iti recomandam, totusi, sa incerci sa nu-ti neglijezi partenerul, deoarece schimbarea aceasta va poate afecta iremediabil legatura. Cunoastem suficiente cazuri in care venirea pe lume a copilului a generat dezechilibru in familie, iar distantarea parintilor a dus la divort – traumatizant mai ales pentru cel mic. Prin urmare, este spre binele tuturor sa acorzi atentie conexiunii tale cu fericitul tătic.

A deveni mama este o experienta ce responsabilizeaza si aduce momente de indoieli si temeri. In pofida oricaror greutati, exista o singura cheie pentru a-ti deschide calea catre o stare de bine: mentine-ti echilibrul si continua sa crezi in tine!

 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram