Veniti priviti si bucurati va de copilarie în ilustratii si povesti

26 noiembrie 2012

Copilaria e un joc, apoi o amintire si o nostalgie. Pe care aici am asternut-o pe hartie. Copil frumos, si tu, om mare, veniti de va hraniti ochii si inima cu momente din copilarie, pline de frumos si candoare.

Prin aceasta expozitie editura Cartea Copiilor isi propune sa prezinte cititorilor mari si mici potentialul ilustratorilor romani si totodata sa sustina ideea ca ilustratiile de carte pentru copii sunt foarte importante pentru dezvoltarea imaginatiei si creativitatii celor mici, de aceea trebuie realizate de artisti profesionisti.

In cadrul expozitiei veti putea calatori cu privirile si amintirile prin ilustratii din copilarie, culese din paginile celor mai recente titluri lansate de editura Cartea Copiilor: "Poezii din copilarie", "Stejarul pitic, cel mai bun tatic!" si "Calatorie printre ierburi si lumina", semnate de autoarele Victoria Patrascu si Iulia Iordan si desenate de ilustratoarele Livia Coloji, Cristiana Radu, Maria Brudasca, Ágnes Keszeg si Raluca Ilie.

Cei mici vor fi asteptati in mansarda ceainariei Carturesti cu cate un colt de poveste, special decorat cu elemente din fiecare carte. Acestia vor calatori astfel prin poeziile copilariei, printre povestile plantelor, alaturi de fetita Luli si catelul Norocel, dar si prin povestile Stejarului pitic si vor primi cate un semn de carte pentru fiecare carte cumparata de catre parinti. In calatorie li se vor alatura, cu cate un moment de lectura, autoarele Victoria Patrascu si Iulia Iordan.

Vremea rece de afara va fi incalzita cu ceai aromat din partea casei.

Expozitia este deschisa publicului incepand cu 23 noiembrie pana pe 31 decembrie, in mansarda Ceainariei Carturesti.

Editura Cartea Copiilor ofera micilor cititori carti ale unora dintre cei mai talentati autori si ilustratori autohtoni si internationali. Toate titlurile au fost alese în asa fel incat sa cultive gustul copiilor pentru frumos si pentru arta, printr-o diversitate de texte si stiluri de ilustrare. Obiectivul nostru este sa exploram impreuna cu cei mici diversitatea si bogatia diverselor culturi si sa le stimulam dorinta de cunoastere.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram