fbpx

Utilitatea unui dex in procesul scrierii si vorbirii corecte

O educatie calitativa reprezinta cheia unei cariere de succes. Pentru a o obtine, o persoana trebuie sa citeasca mult, sa studieze carti de specialitate si desigur sa se ajute in scriere si exprimare de un dex si un doom dictionar.

Pentru oricine e clar ca, pentru un numar mare de informatii, avem nevoie de o memorie foarte buna. Cu toate acestea, este imposibil sa retinem totul. Oportunitatile pe care ni le ofera un dictionar s-au extins foarte mult. In zilele noastre, putem gasi o sumedenie de informatii despre cum se scrie corect un cuvant sau altul.  Realitatea este ca nimeni nu isi poate aminti corect ortografia tuturor cuvintelor de care are nevoie la un moment dat. Practic, cu totii apelam mai devreme sau mai tarziu la ajutorul oferit de dictionare, fie ele explicative, ortografice, ortoepice si morfologice cum este de exemplu DOOM-ul.

In raportul dex pret-calitate, ultima prevaleaza cu siguranta, mai ales ca editura Univers Enciclopedic va ofera intreg pachetul la un pret promo avantajos.

Partea accesibila e ca lista cuvintelor este scrisa in ordine alfabetica, astfel vei gasi usor anume ceea ce ai nevoie.

Este util de stiut ca DOOM-ul actual cuprinde 62000 de cuvinte, cu 2500 mai mult decat prima editie.

Dictionarul este destinat tuturor celor care vor sa se exprime si sa scrie corect, sa contribuie la cultivarea limbii romane sau sa o studieze – elevi, studenti, profesori, autori de manuale, lucratori ai editurilor, ai presei, traducatori, specialisti in diferite domenii, etc.

Practic, dictionarele sunt  impartite in doua grupuri principale: enciclopedice si lingvistice. Dictionarele enciclopedice te vor ajuta sa afli despre obiecte si fenomenele lor. Poti gasi chiar fapte ramase in urma cercetarilor stiintifice. Daca vorbim despre un cuvant lingvistic, un dictionar explicativ ne va explica pe deplin sensul si rolul cuvantului in bogata si frumoasa noastra limba romana.

In viata de zi cu zi, trebuie sa folosim cuvintele astfel incat sa transmitem sensul exact al acestora. Si pentru aceasta, deseori este foarte util sa aruncam o privire intr-un dictionar. Multor oameni le place sa ghiceasca cuvintele incrucisate, iar cuvintele incrucisate nu sunt altceva decat interpretarea sensului cuvantului intr-o forma scurta. Nu este un secret faptul ca creatorii de integrame folosesc pe larg dinctionarele explicative. Acest tip de exercitiu este o oportunitate excelenta de a imbogati vocabularul pentru o exprimare coerenta si armonioasa a gandurilor.