Ustensilele din sticla – nelipsite din orice laborator de cercetare

2 noiembrie 2017
Autor:
European Advertising Holding S.R.L

Pentru ca laboratorul este un spatiu de cercetare, tot timpul este necesara aprovizionarea acestuia cu cele mai potrivite ustensile specifice. Cand vine vorba de sticlarie de laborator, este absolut necesar tot acest proces ce vizeaza aprovizionarea. Fata de alte ustensile create din materiale precum portelanul sau cateodata agatul, cele din sticla se dovedesc a fi cu mult mai putin rezistente in actiunile ce implica si factori externi.

Chiar daca este un material care se poate sparge cu usurinta, casant, sticla prezinta o serie de beneficii. Se dovedeste a fi foarte rezistenta la variatiile de temperatura. In cazul reactiilor exoterme (cu eliberare de caldura), folosirea de sticlarie de laborator este mai mult decat indicata.

Specialistii de la Precisa.ro, un site care se ocupa cu comercializarea de produse si aparatura destinata laboratoarele, au creat o mica lista cu unele dintre cele mai utilizate astfel de instrumente din categoria sticlarie de laborator. In aceasta au adaugat si detalii cu privire la utilizarea lor. Astfel, un client interesat mai putin experimentat in acest domeniu va sti exact de ce are nevoie pentru a putea aproviziona corect un laborator.

  1. Pahare Berzelius

Sunt folosite pentru incalzirea sau amestecarea de lichide. Forma lor este cilindrica, iar fundul este turtit. Capacitatea fiecaruia poate varia de la model la model. De exemplu, pe site-ul Precisa.ro se gasesc modele de 100 ml, 150 ml, 1000 ml, chiar si 5000 de ml. Toate sunt gradate.

  1. Biurete

Se utilizeaza pentru masurarea exacta a volumului de lichide sau de gaze. Sunt mai multe tipuri de biurete la momentul actual pe piata: biurete automate, cu robinet drept, cu robinet lateral, fara robinet si chiar microbiurete. Acstea din urma sunt biurete de dimensiuni foarte mici, care pot varia de la 1 ml si pot ajunge pana la maximum 10 ml, achizitionate dupa nevoie.

  1. Eprubete

Pot fi gradate sau negradate. De cele mai multe ori se folosesc in experimentarea reactiilor chimice. Capacitatea, diametrul si lungimea tubului variaza pe piata, in functie de nevoile clientilor.

  1. Palnii

Pot sa fie folosite in operatiunile de filtrare, separare si picurare. Site-ul Precisa.ro ofera palnii caracterizate de o coada scurta.

  1. Cristalizatoare

Isi gasesc utilitatea in procesele de recristalizare, cand se necesita concentrarea rapida a solutiilor. Sunt de obicei de inaltime mica, dar cu diametru mare si fund plat. Au aceasta forma pentru ca trebuie sa asigure o suprafata mare de evaporare.

  1. Baloane de distilare

Baloanele cu tub lateral Wurtz, cat si baloanele Engler sunt utilizate pentru acest proces de distilare. Pot fi folosite in acelasi timp si pentru a determina vascozitatea unor produse.

 

In randul ustensilelor care se regasesc in categoria de sticlarie de laborator se numara aparatele de extractie, exicatoarele, fiolele de cantarire, paharele conice, sticlele cu dop rodat, termometrele, dar si vasele conice.

Aceste ustensile sunt de nelipsit intr-un laborator care doreste sa fie echipat cu toate cele necesare unei bune functionari.

Prin accesarea site-ului precisa.ro se vor gasi toate ustensilele de laborator, inclusiv sticlarie de laborator, necesare pentru mentinerea unei bune activitati, dar si a preciziei in rezultate, in cadrul unui laborator de cercetare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram