fbpx

Ușile de exterior negre sau albastre cresc valoarea locuintei tale! Afla de ce

Un studiu lansat in presa recent de catre agentia imobiliara de renume international Zillow® arată că locuințele ce au uși de intrare in culori neobisnuite se pot vinde cu mai puțin decât se așteptau proprietarii. In schimb, casele cu o usa exterioara neagră s-ar bucura de preturi cu cateva mii de dolari mai mari mai mult decât casele similare.

Care este explicatia? O ușă de intrare produce mereu o prima impresie – aceasta poate spori atractivitatea unei case și valoarea acesteia. Cercetările efectuate de Zillow® demonstrează cum casele cu uși de intrare albastre sau negre atrag cumpărătorii potențiali si pot face ca respectiva locuința sa fie vanduta la un preț mai mare. În schimb, ușile de intrare roz pal și gri deschis ar putea avea un impact negativ asupra valorii unei case.

In studiu, oamenilor li s-au repartizat aleatoriu imagini cu ușile de intrare vopsite în 11 culori. Interiorul casei a fost același pentru toți participanții la studiu. Fiecare culoare a primit un scor bazat pe percepția cumpărătorilor asupra locuinței, probabilitatea de a cumpăra casa și prețul pe care ar fi dispuși să-l plătească pentru casă.  

Casele cu ușa din față vopsită în albastru au primit cel mai mare scor general la cumpărători. De asemenea, usa de intrare neagră a fost asociată cu cel mai mare preț de ofertă, cumpărătorii spunând că ar fi dispuși să plătească, în medie, 6.000 dolari mai mult pentru o casă cu această ușă exterioara, cu contrast ridicat. Verdele măsliniu (inchis) este o altă opțiune bună, cumpărătorii recent și potențiali spunând că ar fi dispuși să plătească cu aproximativ 1.000 dolari în plus pentru o casă cu această culoare a ușii de intrare.

„Această cercetare arată că îmbunătățirile aparent minore ale locuinței pot face o mare diferență în modul în care un potențial cumpărător vede și apreciază o casă”, au spus reprezentantii platformei online. „O ușă de intrare este adesea primul lucru care captează privirea unui cumpărător, iar primele impresii contează atunci când cumpărătorii trebuie să ia decizii rapide, pe piața de astăzi, aflata mereu in mișcare. Când trec printr-un proces stresant care ii aduce la lacrimi jumătate dintre cumpărători, indicii vizuale precum culoarea pot avea un impact enorm asupra luării deciziilor.”

Ușile de intrare gri ciment si roz pal au primit cel mai mic punctaj general.

În timp ce prețul final de vânzare al unei case este determinat de o multitudine de factori, această cercetare arată că merită să fii strategic atunci când amenajezi o casă – pe langa culoarea fatadei sau tipul si nuanta acoperisului, trebuie sa investim si in ferestrele ori usile casei. Selectând culoarea corectă a finisajului ușii de intrare, vânzătorii pot atrage mai mulți cumpărători și pot crește profitul lor.

Descopera usile de exterior din aluminiu sau pvc, la Helios – ai paletare generoase din care sa alegi culoarea preferata – de la infolieri precum negru ulti-mat, negru, negru gri, negru mat, gri antracit mat, gri antracit, gri fier, gri bazalt, gri inchis pana la verde si albastru, maro, alb s.a. sau imitatii de lemn majon, nuc, pin, stejar si altele pana la o gama aproape nelimitate de vopsiri RAL pentru usile de aluminiu sau placate cu aluminiu!