fbpx

Usi automate antifoc si avantajele acestora pentru siguranta la incendiu

In ciuda tuturor masurilor obligatorii si a legislatiei privind securitatea la incendiu, orice imobil este amenintat de riscul izbucnirii unui incendiu. Incendiile reprezinta cel mai mare risc atat pentru bunurile materiale, cat si pentru viata oamenilor, dar si pentru integritatea unui imobil.Daca iti doresti sa te bucuri de un plus de siguranta atunci cand vine vorba despre riscul la incendiu, atunci cu siguranta ca poti sa ai in vedere inclusiv cateva masuri suplimentare de securitate la incendiu.

In randul masurilor suplimentare pentru protectia la incendiu regasim usile automate antifoc. Exista mai multe avantaje pe care aceste usi automate rezistente la foc le ofera. In ceea ce urmeaza sunt amintite principalele avantaje ale acestor tipuri de usi automate.

Versatilitate

Primul avantaj al acestor usi il reprezinta versatilitatea. Indiferent daca iti doresti montarea usilor automate cu rezistenta la foc in locuinta personala, la birou sau in spatiul comercial pe care il administrezi, exista o mare diversitate de usi automate antifoc. Astfel poti aduce mai multa siguranta pentru diferite imobile si spatii in ceea ce priveste securitatea la incendii.

Inchiderea automata

Un la doilea avantaj al usilor automate cu rezistenta la foc il reprezinta inchiderea automata. Este o modalitate foarte eficienta de a proteja un anumit spatiu in fata tuturor elementelor unui incendiu. Fie ca vorbim despre flacari, despre fum sau despre temperaturile ridicate, toate acestea pot pune in pericol viata sau bunurile in cazul unui incendiu. Inchiderea automata a usilor ofera un plus important in privinta sigurantei.

Limitarea propagarii incendiului

Tot in randul avantajelor aduse de aceste usi automate rezistente la foc putem aminti si faptul ca limiteaza propagarea incendiului. Datorita etanseitatii ridicate si datorita rezistentei la temperaturile foarte ridicate generate de incendiu, usile automate antifoc nu permit extinderea flacarilor in alte incaperi si aprinderea altor materiale care sa favorizeze extinderea incendiului.

Reducerea pagubelor materiale

Un avantaj foarte important pentru care merita a fi montate usile automate antifoc se refera la faptul ca acestea pot reduce pagubele materiale in eventualitatea unui incendiu. Inchiderea automata a usilor, dar si rezistenta in fata flacarilor inseamna pagube materiale mai mici si mai mult timp la dispozitia pompierilor pentru a interveni pentru stingerea incendiului.

Mai mult timp pentru evacuarea spatiului

Printre avantajele pentru care merita montate usile automate cu rezistenta la foc trebuie enumarat si cel referitor la mai mult timp pentru evacurea spatiului afectat de incendiu. Pompierii vor avea mai mult timp pentru lichidarea incendiului, dar in acelasi timp persoanele care pot fi surprinse de incendiu vor avea posibilitatea de a se evacua mai usor datorita faptului ca flacarile nu se vor extinde cu rapiditate.

Daca toate aceste avantaje te-au convins, atunci nu iti ramane decat sa cauti un producator autorizat de astfel de usi automate cu rezistenta la foc. Indiferent daca vrei sa montezi astfel de usi automate antifoc in locuinta personala, la birou, in cladirea de birouri pe care o administrezi sau in spatiul comercial, fara doar si poate ca acestea ofera o masura suplimentara in eventualitatea unui incendiu.