Up România fosta Chèque Déjeuner România susține studenții de elita la Campionatul European de GO

18 septembrie 2015

În perioada 18-20 septembrie studenții înscriși în competiția europeană vor concura la Cluj pentru a-și dezvolta abilitățile de excelenți strategi și a obține un loc pe podium, ce le va asigura prezența la Campionatul Mondial de Perechi pentru Studenți, susținut în luna decembrie, la Tokyo.

“Mă bucur mult că ne-am alăturat acestui proiect valoros, care ne permite să susținem tinerii talentați și să le oferim mijloacele necesare pentru a-și urmări visele. Este extrem de importantă investiția în educația acestora, cât și suportul pe care îl oferim pentru a deveni buni strategi, abilitate cultivată de disciplina acestui joc. Sper ca acest gest să creeze și alte oportunități de a organiza și mai multe evenimente asemănătoare, întrucât acești copii merită cu adevărat.”, spune Elena Pap, director general Up România (fosta Chèque Déjeuner România).

Cătălin Țăranu (primul european care a reușit la examenul de profesionist - 5P la Nihon Kiin), câștigătorul Campionatului European de GO in 2008, va fi invitatul special al evenimentului, oferind, de asemenea, celor interesați sfaturi valoroase despre jocul GO.

“Suntem mândri că le putem fi alături acestor tineri pasionați, care își dedică timpul liber într-un mod constructiv. Le dorim mult succes și fie ca cel mai bun să câștige.”, le-a urat George Ghețu, reprezentantul Clubului Sportiv Sakata.

Federația Europeană de GO este o organizație non-profit care are scopul de a încuraja, reglementa, coordona și promova jocul GO în Europa. De peste 50 de ani, Federația organizează congrese, campionate și turnee în întreaga Europa, având 37 de țări membre.

În România, jocul GO s-a răspândit la începutul anilor ‘80, odată cu publicarea unei serii de articole de inițiere. În prezent, jucătorii români sunt printre cei mai buni din Europa. GO este un joc strategic între doi jucatori, cu reguli simple, ce se pot învăța cu ușurință. Însă, este un joc complex, comparabil în această privință numai cu șahul.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram