fbpx

UNICEF: Copiii vulnerabili au peste 900 de noi Prieteni UNICEF

“Am o vecina care a devenit Prieten UNICEF anul trecut. A fost foarte incantata ca a fost sunata de UNICEF, ca s-a tinut legatura cu ea si ca a primit detalii despre ce s-a facut cu banii donati de ea. Astfel, a inteles ca sprijinul ei a ajuns acolo unde trebuie: la copii. Din acest motiv, imi doresc sa ajut si eu, pentru ca am incredere”, a povestit unul din noii Prieteni UNICEF.
Impreuna cu partenerii sai, UNICEF lupta pentru ca toti copiii lumii sa creasca sanatosi alaturi de familiile lor, sa fie protejati impotriva violentei, exploatarii, abuzului si a neglijarii, sa aiba acces la educatie si sa se poata dezvolta la potentialul lor maxim. In Romania, UNICEF a creat in parteneriat cu autoritatile si societatea civila un model in 64 de comunitati menit sa consolideze reteaua de asistenti sociali, asistenti medicali comunitari si mediatori sanitari romi in vederea cresterii calitatii si accesibilitatii serviciilor medicale si sociale. Punem accent pe prevenire astfel incat copiii sa fie protejati impotriva violentei si neglijarii si sa poata creste in familia lor. In cadrul campaniei “Hai la Scoala!”, UNICEF lucreaza in 230 de comunitati vulnerabile cu partenerii pentru a preveni si reduce absenteismul si abandonul scolar, punand accent pe instruirea profesorilor si a directorilor de scoala, dar si pe implicarea comunitatii si a parintilor.
Si pe viitor, persoanele fizice si juridice care au un cont curent deschis la BRD – Groupe Société Générale pot sprijini lunar copiii vulnerabili din Romania si din intreaga lume cu o donatie lunara, fara niciun comision nici pentru ei, nici pentru UNICEF si fara sa fie nevoie sa mearga de fiecare data la banca. Ei pot deveni donatori lunari semnand o cerere de plata programata la orice sucursala BRD – Groupe Société Générale din tara.
Ce poti sa faci ca Prieten UNICEF? Poti ajuta un copil sa mearga la scoala, poti hrani un copil malnutrit si astfel sa il ajuti sa supravietuiasca, poti proteja copiii impotriva unor boli grave sau poti ajuta un copil sa creasca alaturi de familia lui.
O donatie cat de mica reprezinta sansa la o viata mai buna pentru un copil din Romania sau din alt colt al lumii! UNICEF multumeste BRD – Groupe Société Générale pentru tot sprijinul acordat in desfasurarea campaniei Prietenii UNICEF. Pana acum, peste 4.000 de clienti BRD – Groupe Société Générale au decis sa sprijine copiii din Romania si din intreaga lume devenind Prieteni UNICEF!

Despre UNICEF Romania
UNICEF este prezent in Romania si in alte 150 de tari pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF sustine drepturile copiilor prin initiative ce promoveaza educatia de calitate si protectia copiilor impotriva violentei, neglijentei si HIV/SIDA. UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatilor, fundatiilor si a guvernelor.

Despre BRD-Groupe Société Générale
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a patra capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.