Unde poti beneficia de servicii medicale de ortopedie?

15 decembrie 2023
Autor:
Content SEO

Ori de cate ori un pacient se confrunta cu o problema la nivelul sistemului musculo-scheletic, diagnosticul si tratamentul recomandat trebuie sa fie stabilit de catre un specialist in ortopedie. Ramura medicala care poarta numele de ortopedie si traumatologie vizeaza punerea diagnosticului si aplicarea tratamentului pentru leziunile traumatice sau de alta natura care se pot ivi la nivelul aparatului locomotor.

Chiar daca foarte multa lume apeleaza la un medic specialist in ortopedie in cadrul spitalelor judetene sau al clinicilor de stat, trebuie spus ca poti beneficia de astfel de servicii si la numeroasele centre medicale specializate in recuperare medicala. Pentru serviciile unui ortoped Bucuresti poti sa ai in vedere centrul Koly Medical.

Afectiuni pentru care sunt necesare serviciile de ortopedie

Exista foarte multe probleme medicale si afectiuni care pot sa fie resimtite la nivelul sistemului musculo-scheletal. Dincolo de accidentari si de anumite situatii de moment, exista o paleta vasta de afectiuni cronice care pot sa fie o problema pentru faptul ca sunt resimtite la nivelul oaselor, articulatiilor, tendoanelor sau al muschilor. Uneori aceste afectiuni sunt resimtite doar la nivelul uneia dintre aceste componente ale organismului, alteori afecteaza toate acestea.

Prin urmare, serviciile medicale integrate de ortopedie si recuperare medicala pot reprezenta solutia optima pentru a gasi cea mai eficienta abordare in vederea rezolvarii acestor afectiuni. O echipa specializata in ortopedie si traumatologie poate gasi rezolvarea cea mai rapida si eficienta pentru ca pacientul sa se bucure de beneficiile acestor proceduri medicale.

Odata ce pacientul apeleaza la serviciile medicale de ortopedie, acesta va beneficia de o evaluare completa din partea unui specialist. In baza evaluarii, pacientul se va putea bucura de un tratament adecvat pentru ameliorarea durerilor, pentru recuperarea mobilitatii sau pentru vindecarea zonei traumatizate.

Ce presupun serviciile medicale de ortopedie

Cand un pacient apeleaza la un ortoped Bucuresti, prima etapa este consultatia ortopedica. In cadrul acestei consultatii se va stabili daca pacientul are nevoie sa efectueze alte investigatii medicale sau daca aceasta este suficienta pentru punerea diagnosticului. Pentru pacientii care sunt in etapa de recuperare sau in faza pentru interventie chirurgicala, acestia vor beneficia de controlul de rutina.

In cadrul serviciilor medicale de ortopedie sunt realizate investigatii din categoria RMN osteo-articular, ecografii la nivelul sistemului musculo-scheletal si radiografii. Este important de punctat faptul ca medicul stabileste daca sunt necesare astfel de investigatii si care dintre acestea sunt necesare. In anumite situatii este nevoie sa se apeleze la infiltratii articulare. Vorbim despre solutii vasco-elastice moderne care faciliteaza redobandirea mobilitatii articulare.

Printre categoriile de infiltratii care pot fi recomandate de medicii ortopezi regasim urmatoarele: infiltratiile cu corticosteroizi sau antiinflamatoare, infiltratiile cu solutii vascoelastice, infiltratii cu PRP (hiperconcetrat de trombocite) si infiltratiile Sanakin. Un medic ortoped Bucuresti poate recomanda urmarea si a altor terapii de recuperare a tesutului osos si cartilaginos.

Intre acestea amintim electroterapia, drenajul limfatic, terapia laser, reflexoterapia, terapia TECAR, electrostimularea, fizioterapia si terapia Shockwave. Toate aceste proceduri pot fi urmate in cadrul Koly Medical. In cadrul acestui centru medical vei putea beneficia de serviciile unui ortoped Bucuresti. Detalii suplimentare pot fi gasite pe www.kolymedical.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram