Un plus de sanatate si tinerete intr-o singura terapie

Prima camera hiberbarica a fost construita in 1662, insa abia in 1917 inventatorii germani au reusit sa trateze pentru prima oara cu ajutorul oxigenului sub presiune, scafandrii cu decompresie. Astazi, terapia cu oxigen hiberbaric este utilizata la scara inalta in SUA, in tratamentul afectiunilor degenerative si a celor care scad concentratia de oxigen din sange. In Romania, aceasta terapie este intalnita in doar cateva orase si baze de tratament, la Spitalul de Recuperare Medicala Constanta, Vraja Marii, unde procedeul se efectueaza sub observatia medicului specialist, iar presiunea se stabileste in functie de protocol.

Ce este oxigenoterapia hiperbara? Aceasta forma de tratament alopata foloseste oxigenul pur, la o presiune de pana la 3 atm pentru a accelera procesul de vindecare, pentru a ameliora durerile, insomniile, depresia, anxietatea, imbunatateste concentrarea si abilitatile cognitive. Oxigenul hiperbar stimuleaza eliberarea de celule stem si factori de de crestere, care la randul lor accelereaza si incurajaza vindecarea. Utilizarea oxigenoterapiei hiperbare ajuta tesutul lezat sa se regenereze si sa supravietuiasca datorita cantitatii de oxigen pe care sangele o poarta prin tot corpul. Poti face un tratament complet de terapie cu oxigen hiperbaric, cel putin 10 sedinte, la Vraja Marii, sanatoriul din Mangalia.

Oxigenoterapia hiperbara este folosita in centrele de infrumusetare din America, mai nou si in Romania, deoarece stimuleaza productia de elestina si colagen ce ajuta la stergerea profunda a ridurilor, eliminarea acneei, are efect de lifting, indeparteaza cicatricile superficiale si pliurile inestetice de sub ochi. Grand Eforie Nord, Vraja Marii recomanda  oxigenoterapia hiperbara, fiind cea mai recenta tendinta in sanatate si frumustete.