Un nou televizor pentru locuinta ta

26 mai 2020
Autor:
HNR Creative Dimension

Ești în căutarea unui televizor mai ieftin sau mai scump, ti-ai stabilit deja bugetul. Înainte de a ne orienta spre gama foarte vastă de televizoare ieftine, trebuie să stabilesti clar obiectivele pe termen scurt:

  • Ce fel de rezoluție vrei să aibă televizorul tău?
  • Care este brandul preferat - accepti un no-name sau vrei neaparat un televizor Samsung, LG, Sony Bravia sau poate Philips?
  • Cat de mare sa fie in diagonală?

Cele mai bune televizoare: UHD, OLED, QLED

Odată ce te-ai decis ce anume vrei sau ce anume ai nevoie, lucrurile devin mai ușoare. Mai întâi, cum vei folosi acest televizor? Nu este același lucru dacă preferi să te uiți la televizor doar la știri și seriale sau vrei să faci streaming. Dacă îți mai place și să te joci pe consolă sau preferi transmisiunile sportive, decizia ta poate varia foarte mult. Cu siguranță, mulții dintre cei care își propun să-și ia un televizor nou, fie și un televizor LED ieftin, se gândesc că trebuie să fie unul mai mare decât precedentul. Eroare! Televizorul trebuie să fie în acord cu mărimea camerei în care va fi amplasat, pentru a putea controla distanța de la care privești la el.

Oferte speciale la televizoarele 4K - Samsung

Televizoarele actuale au diagonale care pot varia între 48 și 165 cm. Un televizor pentru o cameră de dimensiuni standard, cum sunt cele mai multe în casele românilor, ar trebui să aibă undeva între 81 și 123 centimetri.

Diagonala = 0,48 x distanța de la care privești la tv.

Rezultatul, în centimetri, este lungimea recomandată a diagonalei televizorului tău. De exemplu: dacă privești de la 2 metri de televizor, diagonala ar trebui să fie în jurul valorii de 96 de centimetri. Cele sub această valoare te vor face să nu vezi detaliile foarte clar, iar cele peste această valoare îți pot provoca dureri de ochi. Rezoluția este alt amănunt de luat în calcul. Aceasta este direct legată de calitatea imaginii. La rezoluții mai mari, calitatea imaginii este mult mai bună!

Mai nou, romanii fac cadouri chiar si televizoare celor dragi!

Tipuri TV:

  • HD (720 p)
  • Full HD (1080 pixeli)
  • 4K (2160 p)
  • 8K (4320 p)

In concluzie, in functie de buget, puteti alege televizoare mai ieftine sau unele dintre cele mai bune, precum cea mai noua tehnologie LG nanocell sau Samsung OLED.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram