Un nou centru la Timisoara pentru persoane cu dizabilitati intelectuale

25 octombrie 2012

24.10.2012

Fundatia „Pentru Voi” a inaugurat azi la Timisoara, Centrul „Orizonturi Noi”, pentru 30 de adulti cu dizabilitati intelectuale.

La eveniment au participat Excelenta Sa, Domnul Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, Ambasadorul Olandei in Romania, Doamna Liliana Onet, Subprefect al judetului Timis, Domnul Prof. Dr. Ing. Nicolae Robu, Primarul Municipiului Timisoara, precum si alti reprezentanti ai autoritatilor locale, ai mediului de afaceri, beneficiari si parinti ai acestora.

„Trebuie sa va marturisesc ca e descurajant si frustrant sa lucrezi cu POSDRU. Dar de fiecare data cand ma cuprinde descurajarea, ma gandesc la spusele lui John F. Kennedy:”O persoana poate face diferenta si fiecare din noi ar trebui sa incerce acest lucru” si merg mai departe. Iar rasplata vine atunci cand pot spune unui parinte care asteapta de 4 ani un loc intr-un centru de zi al Fundatiei noastre: “De maine, autobuzul va veni in fiecare dimineata dupa copilul dumneavoastra”. Este ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta cand Valentina a inceput sa frecventeze centrul Impreuna, dupa ce a fost 4 ani pe lista de asteptare. Va multumesc tuturor celor care ne ajutati sa oferim o sansa Valentinei si celorlati 195 de beneficiari ai Fundatiei „Pentru Voi”!” a declarat Laila Onu, director executiv.
In Centrul „Orizonturi Noi” functioneaza actualmente tipografia Fundatiei si atelierul de sortare a betelor de inghetata. Laurentiu Munteanu, unul dintre beneficiarii centrului si angajat al unitatii protejate „Pentru Voi” a declarat: „Ma bucur ca aici pot castiga un ban cinstit”.

De ce un nou centru pentru adulti cu dizabilitati intelectuale la Timisoara?

Pentru ca in Timisoara suntem singura Fundatie care ofera servicii sociale comunitare acestor persoane, avand permanent liste de asteptare. Spre exemplu, o familie asteapta de 4 ani ca fiica lor sa devina beneficiara Fundatiei si si-a indeplinit acest vis doar dupa deschiderea acestui nou centru.
Serviciile oferite de Pentru Voi sunt un model de buna practica la nivel national si printre putinele care se adreseaza acestei categorii de persoane din intreaga tara. Mai multe familii si-au mutat domiciliul la Timisoara pentru ca si copiii lor sa poata accesa serviciile Fundatiei.

Poveste de succes

Laurentiu este un tanar cu dizabilitati intelectuale, beneficiar al Centrului „Orizonturi Noi”, care a rostit un scurt discurs la deschidere. A fost emotionat, dar mandru sa vorbeasca despre locul in care lucreaza, locul in care se intalneste zilnic cu prietenii, locul in care abia asteapta sa revina lunea.
Laurentiu este beneficiar al Fundatiei „Pentru Voi” din anul 2008. Este un tanar sociabil, vesel si mereu saritor atunci cand este nevoie de ajutorul lui, fiind unul din oamenii de baza de la Copy-Center. E mereu in cautare de dezvoltare personala si profesionala, incercand sa se implice in cat mai multe activitati: merge la Scoala Populara de Arta, este autoreprezentant si participant in proiectul TopSide, participa la actiunile de constientizare organizate de Fundatie si este prezent la toate activitatile din afara programului Fundatiei. Atunci cand avem vizite el este cel care da glas grupei, prezentand activitatea pe care o desfasoara, fiind PRul informal de la Copy-Center.

Tehnic

Constructia are o suprafata de 422,68 (P+M) si cuprinde un atelier de Copy-Center, pentru 30 de adulti cu dizabilitati intelectuale, o sala de consiliere si trei birouri pentru personalul administrativ al Fundatiei.

Financiar

Valoarea totala a cladirii este de 719 752 lei. Centrul a fost construit cu sprijinul proiectului Economia sociala - o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste in oameni!” cu o contributie de 440 233 lei. Diferenta de 279 519 lei a fost alocata din fondurile proprii ale Fundatiei precum si prin intermediul sponsorizarilor stranse din comunitate.

Principalii sponsori care au contribuit la finalizarea cladirii sunt:
Clubul Rotary Timisoara
Ambasada Olandei in Romania
LifeCare
Gianluca Testa
Autoglobus Timisoara
Melbo Instal SRL
SC Guardo SRL
Simona Aron
Sims Concept SRL
Subcontrol SRL
Aurelia Testa
Diana Andone si Radu Vasiu
Klaus Christian Olasz
Kathrein Romania prin domnul Dragos Dragomirescu
Nicolae Robu
Lia Lucia Epure
Best Instal
Rent Invest
Mariana Onea
SC Balpop Instal SRL
Market BCC
Daniel Lungu
Liliana Onet
Dumitrescu Alin
Adrian Iuhasz
Best Instal prin domnul Florin Fanea
bauMax Timisoara

Compania LifeCare a oferit, cadou de casa noua, o sponsorizare in valoare de 1400 lei, constand in produse pentru curatenie pentru noul centru si pentru locuintele protejate ale Fundatiei “Pentru Voi”.

Multumim tuturor celor care au venit la inaugurare, celor care au facut donatii in cadrul evenimentului, elevilor de la Colegiul National de Arta „Ion Vidu”, trupei BigBrothersBand, precum si CocaCola si Gabissi Fruct pentru produsele donate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram