Trusa de prim ajutor în mașină: ce ar trebui să conțină

2 septembrie 2018
Autor:
SPARTAN MARKETING

Putin peste 100 lei sunt suficienți pentru a oferi primul ajutor răniților in cazul unui accident auto: iată ce să aduceți la bordul mașinii și câteva sfaturi despre echipamentul de bază pe care trebuie sa il contina trusa medicala auto de prim ajutor. Este obligatorie din punct de vedere legal!

La autoturismele noi, sistemele de asistență pentru șoferi devin tot mai frecvente, sporind siguranța activă și reducând posibilele situații de accidente Ultima generație de dispozitive sofisticate poate reprezenta, fără îndoială, instrumente valabile pentru prevenirea accidentelor rutiere. Rămâne totuși ul lucru pe care nici o tehnologie nu o poate înlocui în prezent: contribuția umană în stadiile incipiente de salvare ale răniților, merită să ne reamintim ca, pe lângă faptul că este corect din punct de vedere moral, este o obligație consacrată în lege și, în caz de ignoranta, ne poate costa, de asemenea, viata unei persoane dragi. Dar să luam lucrurile în ordine.

Ce să puneți în trusa medicala de prim ajutor din mașină

Puteți, în orice caz, să vă concepeti propria trusa de prim ajutor: cu condiția să va asigurati de verificarea periodica a datelor de expirare ale conținutului acesteia și să acordați atenția cuvenită inlocuirii periodice a materialelor lipsa.

"Punctul de plecare" poate fi acoperit de unul din cele mai multe kituri auto disponibile pe piata, la prețuri accesibile (chiar și 60-80 de lei) în farmacii, supermarketuri sau pe Internet. Prețurile, desigur, cresc în funcție de calitatea materialelor conținute sau în funcție de tipul de container. În orice caz, este important să va asigurati de faptului că marca "CE" este afișată pe ambalaj.
Experții în domeniul prevenirii accidentelor sugerează prezența a cel puțin o mască de protecție împotriva stropirii, două flacoane de soluție salină și dezinfectant, niște pungi care conțin tifon steril, vată de bumbac, bandaj tubular, leocoplast si foarfece pentru tăierea bandajelor. "Da", de asemenea, o pereche de clești steril, dispozitiv prin care se poate efectua respiratie gura la gura, un termometru si o patura termoizolanta.

Am menționat medicamentele: aici, subiectul este mai delicat, deoarece este important să rețineți că medicamentele, dacă sunt transportate incorect, își pot pierde efectul de vindecare sau, mai rău, pot fi dăunătoare sănătății. Este întotdeauna bine să vă bazați pe containerele termice pentru transport, deoarece acestea trebuie menținute la temperaturi cât mai constante posibil (aproximativ 25 ° C) și într-un mediu uscat. Prin urmare, nu lăsați niciun medicament în mașină. În orice caz, luați în considerare faptul că atât căldura excesivă cât și răceala intensă pot modifica proprietățile medicamentelor. Dacă unele medicamente sunt stocate în torpedo sau geantă, este important să verificați din când în când data de expirare a acestora si să le aruncați imediat pe cele expirate.

Alte ajutoare de siguranță care trebuie aduse la bord

Fără a aduce atingere obligației de a avea la bord aparatul esențial care trebuie văzut de alte vehicule (așa cum este prevăzut de Codul de circulație rutieră) sau triunghiul reflectorizant reflectorizant - vesta portocalie cu benzi reflectorizante este obligatorie să poarte conducătorul, caz de urgență (articolul 162 din CdS), deci este foarte recomandabil să aibă cel puțin un bord - experții în domeniul siguranței rutiere sfătuiesc să aducă în trunchiul caratei lor cel puțin o pereche de mănuși de lucru, câteva perechi de latex de unică folosință mănuși, un cuțit cu lamă retractabil ("tăietor") util pentru tăierea centurilor de siguranță în caz de urgență (în mod alternativ, uneltele de tăiere centură specifice sunt disponibile pe piață, de la lama protejată și, prin urmare, mai sigure, deoarece limitează orice risc de rănire salvarea), unele tablete sterile de tifon, cel puțin o drapetă sterilă de unică folosință, un bandaj de bandaj tăiat și o torță electrică (de preferință un dinam).

Extinctorul: există mai multe tipuri pe piața de dimensiunile diferite: existenta acestuia în cabina mașinii poate fi o alegere câștigătoare, cu condiția ca aceasta să fie revizuit periodic și să fie bine fixat pentru a evita "scurgerile" conținutului. În plus, extinctorul la bord este obligatoriu pentru vehiculele din Belgia, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia, Regatul Unit, România, Turcia și "recomandat" în Danemarca.

Nu este obligatorie (și nu există nici o pedeapsă, dar Codul de circulație în vigoare, care depășește norma, prevede că există), dar este bine ca în Franța să existe un aparat de masurare a alcolemiei: la un eventual control al poliției puteti fi obligat să dovediti existenta acestuia.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram