Tripsta – Tendinte de calatorie pe plan european: Romanii prefera vacantele in august cheltuie peste 300 de euro pentru bilete de

15 septembrie 2014

August – luna cea mai populara pentru rezervarea de calatorii

Potrivit datelor Tripsta referitoare la calatoriile cu avionul in perioada iunie - august , cele mai multe rezervari au fost realizate pentru luna august (66%), in timp ce numarul celor pentru iunie este sensibil mai mare decat numarul celor in iulie (18,6% vs 15.45%). Pentru romani, cea mai popular saptamana pentru calatorii a fost, anul acesta, prima saptamana a lunii august (4-10), fata de ultima saptamana din Gustar in cazul anului trecut; acest lucru sugereaza ca romanii au vrut, in 2014, sa se bucure de concediu cu mai mult timp inainte de inceperea unui nou sezon de munca sau de scoala.

Britanicii au preferat anul acesta mijlocul lunii august (11-17) pentru a-si face concediul, fata de ultima saptamana a aceleiasi luni, cum a fost cazul anul trecut. Pe de alta parte, turcii si polonezii au decis sa-si ia vacanta in iunie (9-15), mult mai devreme fata de anul trecut, cand si-au facut concediile pe final de august. Vara aceasta, grecii si-au rezervat pentru calatorii finalul lui iulie (21-27) in locul sfarsitului de august (26 august -1 septembrie in 2013), in timp ce rusii si-au amanat vacantele cu doar o saptamina, majoritatea alegand a treia saptamana de august in 2014.

Cele mai mari cheltuieli pentru calatorii - Top 3: Britanicii, romanii si rusii

Dintre europenii care au folosit Tripsta pentru a-si rezerva calatoriile pentru cele trei luni de vara in 2014, britanicii au cheltuit cel mai mult, in jur de 419 Euro, desi sumele cheltuite au fost mai mici decat anul trecut (cand au scos din portofele peste 500 de Euro). Pe locul second s-au clasat romanii, cu 332 de euro cheltuiti pentru zborurile alese in 2014 (in crestere de la 309 Euro anul trecut), in timp ce rusii s-au situat pe locul 3 (323 de euro pentru un bilet in 2014, in scadere de la 345 de Euro in 2013). Aproape 300 de euro au cheltuit pentru a-si rezerva calatoriile turcii (276 de euro, in scadere de la 308 euro in 2013) si polonezii (291 de Euro in 2014 fata de 302 de euro anul trecut), in timp ce grecii au dat sub 250 de euro pentru a face acelasi lucru (in scadere de la 287 de euro in 2013).

Obiceiuri de calatorie: bilete rezervate cu 1-2 luni in avans, pentru vacante cu durate de 12-17 zile

Britanicii sunt mai atenti la planificare atunci cand vine vorba de rezervarea biletelor de avion si au facut acest lucru cu aproape doua luni (53 de zile) inainte de calatorie in aceasta vara, dupa ce, in 2013, au avut nevoie de doar 17 zile pentru a-si face rezervarile de vacanta. Turcii si rusii si-au rezervat biletele de avion cu 32 de zile inainte de data plecarii, in timp ce romanii, polonezii si grecii au avut nevoie de circa o luna si o saptamana (intre 37 -44 de zile) pentru a face acelasi lucru.

Atunci cand vine vorba de perioada de timp alocata calatoriilor si vacantelor in 2014, grecii au petrecut 12 zile in concediu si rusii – 13, polonezii s-au decis pentru vacante un pic peste doua saptamani (15 zile), britanicii au fost in vacanta timp de 16 zile, in timp ce romanii si turcii au petrecut cea mai lunga perioada de timp – 17 zile - in vacanta.

Destinatii: Romanii merg la Atena, britanicii zboara la New York si polonezii – la Zurich

In vara lui 2014, romanii au preferat sa rezerve bilete catre destinatii de calatorie precum Atena, Copenhaga si Istanbul, dar si catre Lisabona, Viena, Amsterdam, Londra si Madrid. Anul trecut, principalele destinatii pentru care romanii au rezervat bilete de avion au fost Istanbul si Londra, Viena, Amsterdam si Berlin.

La randul lor, britanicii au ales ca destinatii de calatorie, potrivit rezervarilor realizate prin intermediul Tripsta, New York, Atena, Londra, Istanbul si Helsinki, turcii au avut pe lista Londra, laturi de Moscova, Chisinau, Baku si Amsterdam, in timp ce polonezii au calatorit la Zurich, Belgrad, Atena, Copenhaga si Londra, dar si pe plan local (Gdansk, Cracovia si Varsovia). Grecii au preferat sa-si rezerve zboruri pe plan local (Thessalonik, Atena, Rhodos, Larnaca sau Heraklion) si la fel au facut si rusii (mergand mai ales la Simferopol, Moscova, Sankt Petersburg, Mineralnye Vody si Adler / Sochi).

Tripsta este o agentie de turism online inovatoare, cu operatiuni in 30 de tari. Prin intermediul site-ului sau, Tripsta le ofera calatorilor zboruri ieftine si asigurari de calatorie in intreaga lume. Totul a inceput in 2005, cu lansarea Travelplanet24, filiala greceasca a tripsta, in momentul in care Philipp Brinkmann, CEO & Co-fondator, si Kristof Keim, Co-Fondator, au decis sa dezvolte un sistem de rezervari online si aplicatii web inovatoare pe piata elena de nisa a turismului online. La inceputul lui 2010, Travelplanet24 a luat decizia strategica de a intra pe noi piete europene utilizand brandul Tripsta. De atunci, Tripsta a puns accentul pe inovatie, tehnologie, expansiune si brand building.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram