fbpx

Tripsta: Romanii aleg Tarom Wizzair si Aegean pentru calatoriile din 2014 2015 Care este politica liniilor aeriene privind bagajele gratuite ale calatorilor?

Liniile aeriene folosite cel mai mult de catre romani au politici diferite referitoare la bagaje, iar calatorii trebuie sa verifice care sunt acestea inainte de a-si face bagajele si a pleca la aeroport. Majoritatea liniilor aeriene din top 5 al celor alese de catre romani (potrivit datelor Tripsta mentionate) include un bagaj gratuit cu greutatea de 20-23 kg pentru clasa economic (cu exceptia Wizzair, care percepe taxa), insa conditiile variaza atunci cand e vora de pasagerii care folosesc clasa Business sau programe de loializare.
In aceste conditii, Tarom permite pana la 3 bagaje cu greutatea de 23 de kg fiecare pentru calatorii Business si inca un bagaj suplimentare pentru calatorii care, indiferent de clasa de transport, sunt membri ai programelor sale de loializare, in timp ce Turkish Airlines permite calatorilor Business un bagaj gratuit de pana la 30 de kg, in timp ce clasa Economy beneficiaza de un bagaj gratuit de 20 de kg.
Atunci cand calatorii se deplaseaza impreuna cu copii mici care nu ocupa un loc separate, Air Berlin, Turkish Airlines, Tarom si Aegean le permit acestora un bagaj gratuit de mici dimensiuni si un carucior.
Tarom – linia aeriana preferata de romani pentru deplasari
Pentru calatoriile anului curent, romanii prefera Tarom inaintea altor linii aeriene, cu o treime dintre ei (31%) alegand zborurile acestui operator pentru a ajunge la destinatie. In 2015, a doua linie aeriana in topul preferintelor calatorilor romani este Wizzair (11%), urmata de Blue Air (7%), Ryanair si Air Berlin (5%). Romanii se mai deplaseaza cu Turkish Airline si Aegean Airline, si par sa fie mai putin interesati de zborurile altor companii.
Tarom a dominat topul liniilor aeriene preferate de calatorii romani (21%) si in 2014, pe locurile urmatoare aflandu-se Aegean (7%), Turkish Airline (6%) si Air Berlin (5%). Topul 5 din 2014 era incheiat de KLM (5%).
Fata de 2014, linii aeriene precum Wizzair (pe locul 10 in 2014), Ryanair (locul 19 anul trecut) si Blue Air (locul 21 in 2014) au urcat in topul 5 al liniilor aeriene preferate de calatorii romani in 2015; pe de alta parte, KLM a inregistrat un declin si a ajuns pe locul 18 in top, desi era pe pozitia a cincea anul anterior.
Barbatii romani – mai mult de jumatate dintre calatorii zborurilor operate de top 5 linii aeriene
Desi atat romanii cat si romancele folosesc avionul pentru deplasarile lor, exista sanse mai mari ca barbatii sa aleaga o cursa aeriana pentru a ajunge la destinatie.
In cadrul top 5 linii aeriene, barbatii reprezinta aproape doua treimi dintre pasagerii zborurilor operate de Air Berlin (61%) si Wizzair (60%) si ocupa peste jumatate dintre locurile zorurilor operate de Turkish Airlines (58%), Tarom (57%) si Aegean Airlines (56%) .
Turkish Airlines si Tarom – cele mai multe rezervari facute de pe mobil
Desi computerele de tip desktop continua sa domine in ceea ce priveste rezervarile de bilete, rezervarile de pe dispozitive mobile continua sa evolueze.
Atunci cand este vorba de rezervari mobile (prin intermediul versiunii mobile a paginii de internet sau a aplicatiei iOS), liniile aeriene cu cele mai multe rezervari sunt Turkish Airlines (23% din totalul rezervarilor sunt facute de pe mobile) si Tarom (16%), urmate de Wizzair (15%), Aegean Airlines (12%) si Air Berlin (11%).
Cand vine vorba de bagaje, fiecare linie aeriana are propriile conditii
Cum variaza politica privind gratuitatea bagajelor in functie de linia aeriana? In majorittaea cazurilor, acesta depinde de clasa de calatorie, tipul de zbor si alte criterii:
Tarom
In cazul Tarom, cantitatea de bagaje gratuite depinde de:
• Tipul de cursa – 3×23 kg pentru clasa Business si 1x23kg pentru Economy
• Apartenenta la programe de tip SkyTeam Frequent Flyer – pentru membrii Elite si Elite Plus, se permite un extra bagaj cu greutatea de 23kg atat la clasa Business, cat si la Economy
• Pentru pasagerii care platesc preturi speciale –cum sunt marinarii (3x23kg la Business si 2x23kg la Economy)
• Copiii care nu ocupa un loc – la Business si Economy (Un bagaj de 10kg cu dimensiuni de 115 cm si un carucior pliabil)
Cu toate acestea, taxe suplimentare pentru bagaje se aplica in functie de zone si de dimensiunile / greutatea bagajelor. Detalii complete referitoare la politica Tarom pentru bagaje sunt disponibile pe website-ul companiei.
Wizz Air

Wizz Air, linie aeriana folosita frecvent de romani, nu ofera posibilitatea de a avea bagaje gratuite in timpul calatoriei, iar taxele pentru bagaje sunt calculate pe baza datei calatoriei (sezon, extra-sezon), a canalului de achizitie a biletului (website, aplicatie mobila, call center, aeroport) si a greutatii bagajului la checked-in. Desi nu permite bagaje gratuite, pasagerilor li se permite sa se imbarce avand asupra lor un bagaj de mana de mici dimensiuni, care poate fi depozitat sub scaunul aflat in fata lor. Informatii detaliate sunt disponibile pe website-ul liniei aeriene

Air Berlin

Air Berlin permite bagaje gratuite in functie de oferta de bilete, se permite un bagaj gratuit cu greutatea de 23kg si copiii de pana la 11 ani au dreptul la un bagaj gratuit cu greutatea de pana la 23 de kg. Aceasta linie aeriana permite si transportul gratuit al dispozitivelor pentru copii precum hamurile sau scaunele de masina pentru copii. Mai multe informatii sunt dispoibile aici

Turkish Airlines
Linia aeriana le permite calatorilor sa se imbarce cu bagaje gratuite la zborurile interne si externe, in clasa Business (30kg atat pentru domestic, cat si pentru international), Economy (20 kg pentru ambele tipuri de zboruri) si Promotional (15kg pentru zboruri domestice si 20kg pentru cele internationale). Mai mult, copii au dreptul la 1 bagaj gratuit cu greutatea de pana la 10 kg si la un carucior pliabil. Calatorii pot avea maxim 2 bagaje de 32kg fiecare la clasa Business si 2 x23Kg la Comfort si Economy. Atunci cand e vorba de bagajul de cabina, compania le permite calatorilor accesul la bord cu 2 bagaje de 8kg fiecare la clasa Business si un bagaj cu aceeasi greutate la clasele Comfort si Economy. Mai multe informatii despre politica de bagaje a liniei aeriene sunt disponibile aici
Aegean Airlines
Numarul de bagaje, taxele si dimensiunile premise variaza in functie de tiul de zbor, tip de oferta (GoLight, Flex & Business) si clasa (Economy sau Business). Aegean nu permite bagaje gratuite pentru zborurile GoLight, accepta un bagaj gratuit de 23kg la Economy Flex si 2 bagaje de 32 kg fiecare la Business.
Atunci cand este vorba de copii, acestora li se permite o geanta de mana cu cele necesare calatoriei si un carucior pliabil la GoLight si un bagaj de mana, unul cu greutatea de 23kg si un carucior pliabil la clasele Flex si Business. Informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul Aegean
In 2005, doi antreprenori talentati au lansat in Atena, Grecia, unul dintre puncta cele mai fierbinti ale turismului international, un start-up numit initial Travelplanet24. In prezent, agentia de turism online Tripsta este unul dintre cei mai mari si mai recunoscuti lideri ai industriei de profil. Brandurile noastre – Tripsta, airtickets si Travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turisti loiali din 45 de piete internationale pe care compania opereaza in prezent.
Cu birouri in Atena, Bucuresti si Istanbul, echipa noastra de 280 de genii turistice pasionate se asigura ca ajungeti la destinatie la cel mai mici preturi garantate si cu sprijin dedicat. Motoarele noastre pentru rezervari proceseaza peste doua milioane de cereri de calatorie pe minut pentru a se asigura ca turistii primesc seturi complete de optiuni si preturi pentru calatorii cu avionul, trenul, feribotul sau autoturismul. Suntem capabili sa facem asta pentru ca strangem peste 100GB (echivalentul a peste 50,000 de melodii) in date privind rezervarile in fiecare zi si le utilizam pentru a va face experienta de cautare mai usoara si intuitive, indiferent de dispozitivul pe care il folositi. La aceasta se adauga serviciul multi-lingv de talie mondiala dedicate pasagerilor si stim deja ca veti face din urmatoarea experienta de booking o experienta extraordinara.