Trezeste te in alergare la Crosul Padurii powered by Dolce Sport

Crosul Padurii powered by Dolce Sport este o competitie de alergare de masa, organizata de asociatia ViitorPlus, in sprijinul unei cauze de mediu. Fondurile stranse in urma Crosului Padurii vor fi folosite in cadrul campaniei Padurea Copiilor pentru impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii.
Organizata sub deviza „Trezeste-te in alergare!”, cea de-a VI-a editie a Crosului isi propune sa ofere un un raspuns la intrebarea “Cand se alearga mai bine: dimineata sau seara?”. Pentru aceasta, organizatorii vor compara timpii alergarii la cursa de 10km din editia de seara de anul trecut a Crosului cu cei din cursa de dimineata de anul acesta. In ton cu sloganul, alergatorii sunt incurajati sa vina in numar cat mai mare imbracati in pijamale.
“Viata sanatoasa inseamna nu numai sa facem miscare, sport, dar si sa respiram aer curat, sa ne desfasuram activitatile intr-un climat mai sanatos. Prin „Miscarea face bine” am decis sa ne implicam in acest proiect si, la randul nostru, sa fim tot mai activi in ocrotirea mediului in care traim.”, a declarat Vlad Enachescu, Director general Dolce Sport.
Crosul Padurii va cuprinde 3 probe consacrate: Mini-maraton de 10 km, Cursa Populara de 3 km si Cursa Copiilor impartita pe grupe de varsta in alergari de 1 km sau 500 m.
Evenimentul este gandit pentru a aduce la start atat incepatori, cat si persoane experimentate. Pentru aceasta, sunt pregatite trei antrenamente conduse de atleti cu experienta: Andrei Gligor, Oana Badea si Andrei Rosu. Misiunea celor trei este de a initia alergatori pentru cursa de 3 km si de a pregati fizic si psihologic participantii care doresc sa alerge la cursa de 10 km pentru prima oara. De asemenea, toti cei care planuiesc sa-si imbunatateasca performanta pe distanta de 10 km sau sa se pregateasca pentru curse viitoare mai lungi, sunt asteptati la antrenamente si la Crosul din 30 martie.
Lansata in 2011, Padurea Copiilor a fost sustinuta la 12 evenimente de alergare caritabile in care peste 5.500 de alergatori au luat startul pe distante diferite, de la cros de 3 km, pana la distante de ultramaraton (peste 150km). Datorita alergatorilor la evenimente sportive si donatorilor, a fost posibila impadurirea pe o suprafata echivalenta cu 12 terenuri de fotbal. Padurea Copiilor este o campanie de strangere de fonduri a programului de impadurire “Adopta un copac!”. In cadrul acestui program, asociatia ViitorPlus a plantat si ingrijit 36 de hectare de padure (aproape 225.000 de puieti).