Trei metode de a ti face brandul memorabil in mediul online

6 iunie 2013
Autor:
dowmedia08

Ai reusit sa-ti deschizi propria afacere si ai sperante mari de la viitor? Esti interesat de o promovare reala a firmei tale, astfel incat lumea sa ajunga sa te cunoasca? Doresti ca produsele comercializate de tine sa devina un adevarat brand, care sa fie recunoscut, de ce nu?!, chiar in toata lumea? Suntem siguri ca te-ai gandit suficient de bine si ai ajuns la concluzia cum ca cel mai usor mod de a te face cunoscut, mai ales la inceput de drum, este tocmai mediul online. Cand pornesti pe aceasta cale, alege o metoda la care orice om poate avea acces, si in acest mod esti sigur de reusita. Profita acum de toate avantajele pe care internetul ti le ofera, atat tie, ca si producator, cat si tuturor oamenilor, ca si consumatori!

Marketing-ul social media – Prima sansa inspre succes!

In ziua de astazi, cand calculatoarele si internetul sunt la putere, a nu avea macar un cont pe Facebook este o adevarata incalcare a tuturor legilor de comunicare. Acum, nici macar telefonul nu mai este atat de la moda, cum sunt retelele de socializare, unde poti intalni oameni noi sau te poti reintalni cu rude plecate in strainatate sau cu fosti colegi de liceu. Acesta este mediul in care tu va trebui sa intrii, daca doresti sa te promovezi. Aici lumea comunica si interactioneaza, iar reclama este bine-venita.
Deci, ce este pana la urma marketing-ul social media? Este vorba despre o activitate complexa si bine studiata, care se refera la crearea de dialog in diverse retele sociale. Cu cat sunt mai multe retele sociale in care te implici, cu atat mai bine!
Ca si retele de socializare trebuie sa amintim conturile de Facebook (toata lumea are un profil in marea „carte de fete”), Twitter, LinkedIn, blogging (scriere pe blog-uri, gen wordpress), site-ul propriu al firmei tale (care poate deveni un adevarat loc in care se poarta discutii despre - exact, ai ghicit! - produsele si serviciile pe care tu le oferi) sau forumuri.
Nu conteaza cum si la ce metoda apelezi, important este ca existi in lumea online, astfel incat oamenii vor afla despre tine.

Articolele – Cu ele cresti intr-un an, cat altii in zece

Una dintre cele mai revolutionare metode, la ora actuala, prin care tu poti sa-ti creezi un adevarat brand in mediul on-line este chiar scrierea de articole. Scrisul nu s-a demodat si nu se va demoda niciodata, deoarece el, ca si cititul, sunt adevarate surse de cunoastere si de informatie.
Oamenii cauta mereu informatii, si daca astazi, ei nu o mai cauta in carti, „de vina” este internetul si google. Omul, pentru orice are nevoie, da un search pe google si a rezolvat problema.
Ei bine, profita de acest avantaj si lanseaza cat mai multa informatie in spatiul virtual, prin articole. Exista firme specializate care fac asta pentru tine, in cazul in care tu nu ai timp. Astfel, firme precum Zoom Biz, vor scrie despre tine si despre produsele tale, vor crea legaturi intre propriile lor directoare de articole si site-ul tau, il vor creste in rang, il vor optimiza SEO si il vor face cunoscut!

Fa ceva ca lumea sa te observe!

Iar daca vrei sa faci ceva cu adevarat extraordinar si lumea sa te cunoasca foarte repede, atunci ... fa cadouri. Da, ai auzit bine. Pentru fiecare produs cumparat de la tine, fa un mic cadou clientului. O atentie, oricat de neinsemnata ar fi ea, va avea un mare impact. Sau ofera 2 produse la pretul unuia. Ideile sunt multe si tu poti jongla cu ele, astfel incat sa fie in beneficiul amandurora.
Implica-te in campanii gen concursuri, care sa atraga clientii catre tine. Pana la urma, oricine este fericit atunci cand primeste ceva gratis. Si va tine minte acest gest! Iar daca va fi si multumit de calitate, atunci ai castigat cu siguranta fidelitatea unui client.
Poate ca la inceput trebuie sa investesti putin timp si bani pentru aceste mici atentii, insa cu siguranta ele vor da roade. Invata sa-ti vinzi marfa si vei reusi ceea ce ti-ai propus!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram