Traverse de lemn – piesa de economie din constructia de cai ferate

11 iulie 2021
Autor:
IzzyReduceri

Constructia de cai ferate este un proces care implica costuri multiple iar de multe ori nu se ajung la rezultatele mult dorite in timp. In schimb, constructia cailor ferate confectionata din traverse de lemn de esenta tare, a ajuns astazi o solutie de succes pe piata din Romania cat si pe cea internationala. Traversa nu este doar un element rezistent, ci si o piesa de economie.

Traverse de lemn – de ce alegem lemn si nu beton?

Traversele de cale ferata sunt un element cheie al constructiei de cai ferata. Acestea sunt responsabile de legarea sinelor intre ele si de preluarea greutatii feroviare. In plan secundar, traversa trebuie sa tina in echilibru greutatea feroviara, chiar si in spatiile mai precare, precum podurile. Din acest punct de vedere, traversa necesita o atentie sporita in momentul prelucrarii si materiale de inalta calitate.

Specialistii fabricii Pamirco Manastiur ofera in speta traverse din lemn pentru astfel de constructii feroviare. Cu 15 ani experienta pe piata traverselor, Pamirco considera lemnul cel mai dur material pentru rezistenta in timp. In industrie insa, la ora actuala traversele se confectioneaza inclusiv din fier, beton sau recent plastic reciclabil. Daca in schimb, tinem cont de rolul si importanta unei traverse, ultimele studii declara ca lemnul este materialul potrivit pentru constructia feroviara. Din punct de vedere tehnic, traversa din lemn asigura un grad mai ridicat de rezistenta si duritate, decat betonul sau fierul.

Traverse de lemn – cum econosim?

In mod general, vorbim de o constructie de mare tonaj, motiv pentru care, calea ferata implica costuri destul de mari. Din acest punct de vedere, specialistii se indreapta catre produse eficiente in timp care sa reduca din consturile normale. Spre deosebire de beton, traversa din lemn este mult mai fiabila la capitolul buget. Traversele confectionate din beton sunt mai costisitoare, iar in momentul deteriorarii implica interventia asupra intregii infrastructuri. Din aceasta perspectiva, costurile sunt din nou mai mari.

Traversa din material lemnos este un element care rezista mai mult timp. Nu se deterioreaza prematur, iar astfel, nu implica alte costuri suplimentare.Pe langa asta, in momentul in care, traversa din lemn se deterioreaza, ea se schimba usor si accesibil, fara a interveni asupra intregii constructii de cai ferate. Luand in considerare acest tip de caracteristici, traversa din lemn este un element simplu, usor de inlocuit si care nu implica un buget suplimentar.

Railway sleepers – traverse pentru poduri, macazuri sau incrucisari

In functie de locul in care sunt amplasate, specialistii va vor recomanda anumite tipuri de traverse. Fie ca vorbim de traverse pentru poduri, macazuri, incrucisari sau pentru calea ferata normale, la Pamirco, toate sunt confectionate din lemn de esenta tare. Productia este prelucrata in speta din specii de stejar si fag, fiind considerate cele mai dure tipuri de lemn. Din acest punct de vedere, fiecare traversa Pamirco asigura acelasi nivel de rezistenta, sustinere si durabilitate.

Traversele din lemn sunt impregnate cu un creozot de calitate care sa asigure prelungirea duratei de utilizare. De asemenea, fiecare tip de traversa este realizata pentru orice tip de ecartament. Fiabilitatea lemnului permite prelucrarea traverselor care sa serveasca anumitor sarcini speciale. De exemplu, specialistii Pamirco prelucreaza inclusiv traverse care sa asigure elasticitate, sa absoarba posibilele vibratii sau sa izoleze din punct de vedere fonic persoanele din zonele adiacente. Pentru acest tip de traverse puteti colabora si specifica preferintele dvs fabricii Pamirco.

Railway sleepers – autorizatii la zi pentru traverse de lemn impregnante

Siguranta clientilor si a produselor pe care le cumpara este un aspect important pentru fabrica Pamirco. In acest context, firma, cu o o bogata experienţă în domeniu, are implementate, la nivel european, toate cerinţele existente în acest domeniu pentru produsele oferite. Societatea Pamirco detine la ora actuala - Autorizaţie de Furnizor Feroviar pentru “Traverse din lemn impregnate pentru cale ferată” şi pentru “Impregnarea traverselor din lemn pentru calea ferată, cu antiseptici uleioşi prin metoda vid – presiune”; Certificat de Omologare Tehnică Feroviară pentru produsele feroviare critice – Traverse din lemn impregnate pentru calea ferată si inclusiv Certificat de Aprobare a Sistemului de Management al Calitatii.

Siguranta, profesionalism si produse de inalta calitate sunt factorii esentialii care fac din fabrica Pamirco un producator important la nivel national si international. Traversele din lemn sunt un element accesibil la pret, rezistent si o rata de durabilitate mai mare in detrimentul materialeleor de pe piata.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram