Traverse de lemn din esență tare

19 octombrie 2020
Autor:
IzzyReduceri

Traversele de lemn sunt un element indispensabil al căilor ferate, fiind responsabil de redarea unui transport feroviar sigur și de încredere, din acest motiv, materialele folosite și prelucrarea acestora este un aspect important.

Firma Pamirco recunoscută pentru producerea unor astfel de traverse de lemn este în acord total cu importanța calității materialelor și a fabricației, aceștia fiind experți în această industrie de peste 15 ani.

Traverse de lemn – calitate superioară prin modul de prelucrare

Lemnul nu este unul dintre cele mai ușoare materiale de prelucrat pentru cei care nu dispun de experiența necesară, iar mai mult decât atât, acesta necesită o atenție sporită datorită structurii sale naturale.

Materialul lemnos, în special cel de esență tare se prelucrează cu scopul de a spori proprietățile sale naturale, nicidecum de a le elimina, motiv pentru care etapele de fabricare a traverselor trebuie să fie făcute de oameni profesioniști și experți în proprietățile lemnului.

O traversa de lemn parcurge câțiva pași pentru a ajunge la rezultatul final, într-o stare impecabilă. De cele mai multe ori aceasta se pliază perfect pe orice fel de ecartament, însă pot exista și cerințe din partea clienților pe care le ducem la bun sfârșit. Traversele trec prin tăierea și  rindeluirea cu impregnarea lemnului unde devin mult mai durabile și rezistente.

Spre deosebire de alte companii, Pamirco lucrează doar cu materiale, oameni și aparatură de calitate, motiv pentru care toate produsele lor sunt apreciate pe plan național și internațional.

Tipuri de lemn de esență tare ideale pentru prelucrarea traverselor

Deși această industrie lucrează cu diferite tipuri de lemn, inclusiv cele de esență moale, Pamirco prelucrează lemnul de esență tare datorită beneficiilor multiple pe care le aduce căilor ferate, mai mult decât atât, prelucrate în mod corect, acestea se pot amplifica.

Cele mai cunoscute tipuri de lemn de esență tare sunt fagul și stejarul. În ceea ce privește construcția unor traverse de lemn  din fag, acestea sunt cunoscute pentru puterea și durabilitatea materialului. De asemenea structura acestuia este omogenă, fără a deține fibre pronunțate la tăiere și miez, iar în momentul procesului de aburire aceste devine ușor flexibil.

O traversa de lemn din stejar oferă durabilitate pe termen lung în construcția căilor ferate, economisești, iar înlocuirea acestuia se realizează în mod ușor fără a interveni asupra structurii totale. Stejarul este renumit pentru lupta împotriva factorilor externi. Este capabil de a suporta diferite schimbări climatice și presiuni grele (precum transportul feroviar).

Tipuri de traverse de lemn de esență tare

Compania Pamirco ete specializată în prelucrarea lemnului oferind diferite produse esențiale clienților săi. Piața din România nu este singura beneficiară de produsele calitative ale acestora, țări precum Egipt, Turcia, Germania profită constant de serviciile lor.

Pentru a corespunde profesionalismului de care dau dovadă, firma este specializată în mai multe tipuri de traverse de lemn din esență tare, cât și alte produse ale aceluiași material. Printre aceste tipuri vom regăsi : traverse de cale ferată normale, traverse folosite la macazuri și încrucișări și traverse pentru poduri.

Atât în cazul traverselor pentru macazuri cât și pentru poduri, lemnul de esență tare este responsabil pentru crearea celor mai bune condiții de transport feroviar. Atât stejarul cât și fagul oferă durabilitate, flexibilitate, rezistență și siguranță construcției căilor ferate.

Mai mult decât atât, în funcție de preferințele clientului, aceste tipuri de traverse de lemn de esență tare pot fi produse în funcție de alte utilizări importante, unde de multe ori este nevoie de flexibilitate, absența deraierii, absorbția vibrațiilor, stabilitate și izolare.

Traverse de lemn - esența tare oferă calitate superioară construcției

Observăm, așadar, că o traversa de lemn din esență tare aduce un număr de beneficii importante căilor ferate, motiv pentru care alegerea materialului în construcție este un pas decisiv și important. Traversele din lemn - wooden railway sleepers in limba engleza - sunt un accesoriu de baza pentru a oferi un transport sigur, stabil și de încredere indiferent de locația în care sunt amplasate și factorii externi care se abat asupra lor.

Pamirco este specializată în prelucrarea lemnului de esență tare, aspect prin care fiecare produs capătă calitate odată cu finalizarea etapelor de fabricare. Cu o aparatură modernă, de ultimă generație, alături de oameni profesioniști cu o experiență vastă în producerea de traverse, compania promite produse la o calitate înaltă și servicii de încredere pentru orice client.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram