fbpx

Traverse de cale ferata – Etapele construirii corecte

traverse de cale ferata

A  crea infrastructura unor traverse de cale ferata presupune o muncă atentă asupra materialului cât și a procedurilor alese treptat pentru un rezultat satisfăcător. Folosirea unor materiale calitative împreună cu o aparatură la același nivel și o echipă formată din oameni specialiști.

Traverse lemn –  Alegerea corectă a materialelor

Traversele reprezintă un element de bază care intră în alcătuirea căilor ferate. Având parte de o rezistență considerabilă (dată de un material bine ales), împreună cu sistemul de prindere, aceste traverse leagă șinele între ele oferindu-le stabilitate. Importanța acestor traverse de cale ferata este datorată responsabilității de a oferi rezistență, motiv pentru care și prelucrarea lor presupune o atenție sporită.

Rezistența este oferită de tipul materialului care trebuie ales în funcție de acest criteriu. Într-o industrie dezvoltată, multe firme națioanle/internațioanale folosesc materiale diversificate în construirea căilor ferate. Fie că vorbim despre lemn, fier sau beton, fiecare material dispune de proprietăți particulare care trebuie luate în vedere. După mai multe studii realizate de oameni specializați ai acestei industrii, cel mai folosit material s-a dovedit a fi lemnul.

Materialul lemnos este considerat cel mai ideal material pentru confecționarea acestor traverse de cale ferata.Deținător de foarte multe proprietăți naturale benefice în această infrastructură, lemnul este unul din cele mai rezistente materiale. Pentru că rezistența este cea care face diferența, lemnul are o structură organică și naturală, aspect care îi oferă capacitatea de a lupta asupra factorilor externi.

Fiind un material atât de diversificat este accesibilă prelucrarea acestuia. Cele mai des folosite specii în realizarea de traverse lemn sunt cele de esență tare printre care regăsim – fagul, stejarul sau nucul. Esența tare asigură controlul, stabilitatea și siguranța de care avem nevoie pe căile ferate pentru un transport fiabil.

De asemenea lemnul are o caracteristică importantă pentru investițiile unei companii și anume durabilitatea. Lemnul rezistă mult mai mult la rupere, căderi de pietre sau alți factori externi, motiv pentru care o nouă investiție se face la câțiva ani. Spre deosebire de alte materiale, nu este costisitor și nu presupune înlocuirea întregii infrastructurii atunci când se deteriorează.

Importanța procedurilor și etapele prelucrării

O companie de specialiști ai acestei industrii este foarte atentă la prelucrarea materialului în așa fel încât să poată îmbunătăți calitatea acestuia. O firmă cu experiență de peste 15 ani în acest domeniu este Pamirco Mănăștiur atentă la fiecare detaliu în prelucrarea materialului. Compania Pamirco alege materialul lemnos în detrimentul celorlalte datorită rezistenței și calității. Speciile des folosite de aceștia sunt fagul și stejarul. Aceste traverse lemn trec prin câteva procese pentru a ajunge la un rezultat de impact.

Impregnarea lemnului – care se realizeză la 40 M3/24ore prin care se asigură un grad ridicat de calitate, ceea ce sporește siguranța traverselor

Uscarea artificială – are loc în 300 M3/ciclu alături de 6 uscătoare modern de ultimă generație, ceea ce asigură calitatea rezultatelor prin aparatură modernă

Aburirea – la final, respectăm unul dintre cele mai importante etape și anume aburirea pentru un material calitativ lucrat

Aceste traverse de cale ferata trebuie să fie produse conform SR EN 13145+A1:2012 potrivit de asemenea oricărui tip de ecartament. Pentru a mări în zile și ani durabilitatea lemnului acesta trebuie să fie impregnat cu creozot de o calitate superioară printr-o procedură sigură și de impact cea Vid-Presiune.

Este important în construcția de traverse lemn să se țină cont de locul amplasării și factorii externi. Din acest motiv, materialul lemnos trebuie prelucrat correct și în situații limită unde este nevoie de elasticitate, stabilitate, absorbție de vibrații, izolare sau deraiere. Materialul lemnos se pliază perfect pe astfel de situații datorită proprietăților.

 Traverse de cale ferata – profesionalism și calitatea etapelor

În construcția acestor traverse de cale ferata obervăm că alegerea materialului și prelucrarea acestuia poate îmbunătăți calitatea transportului terestru. Lemnul s-a dovedit a fi unul dintre cele mai calitative materiale, cu cele mai multe proprietăți benefice infrastructurii. Rezistența și durabilitatea acestuia este redată de specia pe care o alegi și de modul în care se prelucrează. Folosind materiale de calitate este necesară și o aparatură modern împreună cu oameni specializați care să sporească capacitățile naturale ale lemnului.

Etapele prelucrării unor traverse lemn trebuie să se realizeze corect fără a deteriora starea materialului și a proprietățile. Procedurile de prelucrare trebuie să vină în sprijinul acestor traverse pentru o rezistență și o durabilitate mai mare.