Traverse cale ferata - descriere

2 februarie 2020
Autor:
IzzyReduceri

Constructia sau modernizarea unui cai ferate necesita folosirea de traverse cale ferata. Exista traverse cale ferata fabricate din diferite materiale: lemn, metal si beton. De-a lungul timpului oamenii au folosit fiecare dintre cele 3 materiale pentru productia de traverse de cale ferata –  wooden railway sleepers . In Romania exista companii specializate in productia de traverse din lemn de esenta tare.

Istoria vorbeste despre  traverse de cale ferata construite din piatra. Exista imagini pe internet care ne prezinta primele modele de traverse. Piatra a fost inlocuita cu lemn pentru ca nu oferea o stabilitatea pe toate tipurile de sol pentru caile ferate.

Unele tari folosesc traverse din beton. Traversele facute din beton armat sunt mai grele decat cele din lemn si au o durata de viata mai lunga, necesitand o intretinere mai rara.

Cum sunt folosite traverse cale ferata? Inainte de amplasarea sinelor de cale ferata sunt asezate traversele ca baza. Scopul traverselor de cale ferata este de a transmite balastului greutatea incarcaturii vehiculelor care circula pe sine.

Traverse cale ferata din lemn

Traversele de cale ferata din lemn au fost construite atat din lemn de esenta tare, cat si din lemn mai putin puternic.

Lemnul de esenta tare rezista la greutatea sinelor si nu se crapa la fel de usor precum lemnul mai putin puternic. Traversele din lemn trebuiesc tratate astfel incat nu permit patrunderea apei in interioarul lor, evitand astfel crapaturile, putrezirea sau accidentele in care traversele iau foc.

O firma romaneasca de renume international este compania Pamirco. Pamirco este producator de traverse pentru cale ferata: traverse pentru poduri, traverse pentru macazuri si incrucisari, dar si cherestea tivita.

 Companiile internationale aleg sa lucreze cu firma romaneasca Pamirco datorita produselor de calitate inalta. Un alt motiv pentru care Pamirco se bucura de succes international este faptul ca firma detine toate autorizatiile obligatorii din domeniul productiei de traverse de cale ferata.

 Despre Pamirco – wooden railway sleepers

Compania Pamirco este specializata in constructia de traverse de cale ferată / wooden railway sleepers din anul 2005. Activitatea principală a societăţii este tăierea şi rindeluirea lemnului cu impregnarea lemnului.

Scopul companiei Pamirco este sa ofere calitate, experienta si produse de prima clasa clientilor sai. Succesul companiei Pamirco este datorat fiecarui membru al echipei sale in egala masura.

Email:[email protected]

Adresa:Romania, Timis County, Manastiur, no. 105/A, P.O. 307275

Telefon: +40 256 325 831

Traverse cale ferata

Wooden railway sleepers - Pamirco

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram