Tratamente naturale pentru a scapa de riduri Trucuri simple explicate de specialişti în cosmetica

16 februarie 2016
Autor:
PETZ WEB CONSULTING SRL

Odată cu vârsta, dar şi din cauza stresului, a expunerii la soare sau a aerului uscat, ridurile încep să-şi facă apariţia. Există tratamente naturale pentru a scăpa de ele, dar şi metode simple de a preveni apariţia ridurilor. Ştiri pe aceeaşi temă Uleiul minune pentru tenul imaculat. Cosmetician: „Este folosit de zec... Ridurile încep să apară în general după vârsta de 35 de ani. „Ridurile fac parte dintr-un proces de îmbătrânire naturală a pielii. Dacă mâncăm însă sănătos şi ne curăţăm bine faţa, putem să întârziem apariţia lor. Orice femeie peste 30 de ani trebuie să folosească tratamente pentru întreţinerea pielii. Pot fi unele naturale, simple, care pot preveni apariţia ridurilor şi pot face pielea mai netedă şi mai frumoasă“, spune cosmeticianul Aurora Chirciu.

Uleiurile, prietenul tenului Uleiurile naturale sunt un duşman serios al ridurilor, mai ales a celor din jurul ochilor care apar primele. „Uleiul de ricin, de măsline sau de cocos sunt eficiente pentru eliminarea ridurilor mici din jurul ochilor. În fiecare seară puteţi aplica aceste tipuri de uleiuri şi puteţi masa uşor în jurul ochilor. Uleiul de măsline sau cel de cocos se poate aplica pe toată faţa, deoarece este un hidratant foarte bun, care curăţă totodată şi impurităţile. Ca tratament de riduri din jurul ochilor puteţi aplica ceai verde sau de gălbene. Cu infuzie din astfel de ceaiuri vă puteţi spăla pe toată faţa şi veţi avea un ten curat“, mai spune specialistul.

Fructe şi legume antirid Morcovul este legumă care luptă eficient împotriva ridurilor, deoarece are multă vitamina A, o vitamină care face minuni pentru piele. „Morcovul poate fi dat pe răzătoare, aplicat apoi pe faţă şi acoperit cu un tifon. Trebuie lăsat să acţioneze 15-20 de minute exact ca o mască. Puteţi să faceţi şi suc de morcovi pe care să îl aplicaţi pe faţă şi astfel veţi avea parte de o hidratare naturală. Ideal pentru o piele uscată şi ridată este sucul de mere şi ananas. Se folosesc cantităţi egale din ambele fructe şi se aplică pe faţă odată pe săptămână. Şi banana este un bun tratament antirid natural. Banana se pasează, iar masca obţinută se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze 20 de minute“, mai spune Aurora Chirciu.

Mierea şi lăptişorul de matcă fac minuni pentru piele Mierea este un hidratant natural, acţionează totodată ca un antibiotic şi elimină bacteriile şi impurităţile pielii. „Se poate face uşor o mască dintr-o lingură de miere şi una de lapte şi se aplică pe faţă odată pe săptămână. Lăptişorul de matcă face şi el minuni pentru ten. Se poată găsi în farmaciile naturiste. Un alt tratament simplu este albuşul de ou. Acesta se bate spumă şi se aplică pe faţă timp de 20 de minute, odată pe săptămână“, mai spune cosmeticiana.

Cum să preveţi apariţia ridurilor Înaintarea în vârstă nu poate fi oprită, dar există câteva trucuri simple prin care puteţi întârzia apariţia ridurilor. Este foarte important să vă curăţaţi faţa înainte de culcare, chiar dacă nu aţi folosit machiaj. Expunerea la soare duce la apariţia ridurilor şi de aceea sunt recomandate creme de protecţie atunci când ieşiţi la soare, chiar dacă nu staţi la plajă. Dacă lucraţi unde este aer condiţionat sau aveţi acasă sisteme de încălzire centralizată pe timp de iarnă trebuie să ştiţi că aerul este foarte uscat. De aceea un umidificator ar fi soluţia perfectă. Pentru o piele sănătoasă este recomandat să se mănânce multe fructe şi legume, să se evite pe cât posibil stresul, iar femeile fumătoare ar trebui să renunţe ca acest viciu care afectează grav pielea.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram