fbpx

Tractari auto in conditii de siguranta

asistenta rutiera

Doua masini si o coarda intre ele nu sunt de ajuns pentru a tracta eficient si in siguranta! Nu toate lucrurile sunt chiar atat de simple cum par, iar tractarea auto chiar este o responsabilitate ce implica doua masini si siguranta acestora. Tocmai de aceea este necesar ca intreaga procedura sa se desfasoare in conditii legale, care sa nu creeze probleme celorlalti participanti la trafic si care sa-l scoata pe om din probleme, nu sa-l infunde si mai rau.

Sa spunem ca aveti o masina veche, atat de veche incat nu mai poate fi reconditionata si doriti sa o duceti la un centru de dezmembrari auto. V-ati gandit sa o tractati dar descoperiti ca este in afara legii. Ei bine, descoperirea facuta este adevarata. Daca credeati ca toate masinile pot fi tractate, va inselati! Pot fi tractate doar masinile stricate si inmatriculate. In cazul prezentat mai sus este necesar transportul cu o platforma, tractarea punand in pericol siguranta celorlalti.

Tractarea se poate desfasura in limitele legii daca se face cu ajutorul unei bare de tractare, nu mai lunga de 5 metri sau cu o sufa flexibila nu mai mare de 3-5 metri. Cea din urma modalitate poate fi folosita doar in cazul autoturismelor care au un sistem de franare si directie functional.

Daca tot s-a stabilit ce masini pot fi tractate si in ce conditii, este important de specificat ca nu orice masina poate tracta orice masina. In general masina tractata nu trebuie sa fie mai grea decat masina care opereaza tractarea. Acest lucru poate fi posibil doar in cazul in care vorbim despre o masina specializata, corespunzator echipata si special destinata acestui serviciu.

Firma de tractari auto autorizata – tractări.ro

asistenta rutiera

Este recomandat ca tractarile sa fie efectuate doar de persoane special instruite in acest sens, care lucreaza cu dispozitive performante de tranctare si detin o autorizatie in acest sens. Tractări.ro este o astfel de companie, autorizata si specializata in tractari auto, transport utilaje sau cu platforma, dar si in asistenta rutiera. Pentru a afla mai multe detalii despre serviciile oferite in ceea ce priveste asistenta rutiera, puteti accesa http://tractări.ro/!