Totul despre vata minerala

13 iulie 2017
Autor:
Suits Advertising

Vata minerala se obtine prin fibrilizarea topiturii de bazalt sI se utilizeaza la realizarea de produse (saltele, placi, rulouri, etc.), dar si ca atare la izolarea fonica si termica a suprafetelor ce ating temperaturi intre - 50sC si 700sC. Nu actioneaza coroziv asupra metalelor cu care intra in contact, are absorbtie fonica excelenta,permite difuzarea vaporilor, este incombustibila, are stabilitate dimensionala, nu putrezeste, nu este atacata de insecte si rozatoare.

Produsul nu este toxic, asa ca nu e nevoie sa va facetI griji in privinta sanatatii familiei dumneavoastra. Durabilitatea in exploatare este mare, iar punerea in opera se face usor. Cit despre termenul de garantie, acesta este nelimitat. Cam asta ar fi, in linii foarte mari, vata minerala. Acum o luam bucata cu bucata sI va prezentam produsul pe caprarii.

Saltele de vata minerala

Saltelele de vata minerala se obtin prin coaserea vatei minerale pe o singura fata sau pe ambele fete, pe diferite materiale suport (impletituri de sirma, carton impregnat, tesatura din fire de sticla). Ca sa nu va uitatI ca mita la calendar cind plecatI sa cumparatI vata minerala, aflatI ca simbolurile sint alese in functie de tipul de suport: SPS 60 (plasa de sirma), SCI 60 (carton impregnat), STS 60 (tesatura din fire de sticla), numarul de fete pe care se realizeaza coaserea covorului de vata - 1(pe o singura fata) si 2 (pe ambele fete) sI grosimea covorului de vata, in mm, cu este, de exemplu SPS 60.1/50.

Saltelele din vata minerala se folosesc in special la lucrari de termoizolatii cu regim sever de temperatura, cuprins intre - 50 si A700sC. Rezista la actiunea microorganismelor, a umiditatii, iar datorita coeficientului mic de conductivitate termica asigura o capacitate ridicata de izolare termica.

Rulouri de vata minerala

Rulourile se obtin prin rularea vatei minerale pe hirtie de ambalaj rezistenta. Se simbolizeaza cu denumirea produsului, urmata de un numar care indica grosimea stratului de vata, exprimata in mm. Rulourile din vata minerala se utilizeaza la lucrari de termoizolatii cu regim sever de temperatura, permitind realizarea acesteia intr-un interval de temperaturi cuprinse intre -50 si A700 °C. Are o capacitate mare de izolare termica, durabilitate in executie, montaj simplu si eficient. Nu este un produs nociv, nu degaja vapori toxici.Ca forma, acestea vor fi dreptunghiulare, cu o raspindire cit mai uniforma a vatei pe intreaga suprafata. Se ruleaza cu suportul spre exterior si se ambaleaza in saci de polietilena.

Rulourile se folosesc la izolarea termica si fonica a peretilor despartitori din gipscarton, a mansardelor, a pardoselilor de lemn care nu sint supuse la incarcari statice, plansee intermediare intre grinzi, inchideri de hale metalice, pereti de fatada ventilata cu zidarie de protectie in fata sau placari cu alte materiale decorative, izolarea termica a conductelor si instalatiilor industriale. Dimnesiunile standard ale rulourilor sint: grosimi de 30, 40, 50, 60, 60, 100, 120 mm, lungimi de 12.000, 10.000, 8.000, 5.000, 2500 mm sI latimi de 1250 mm.

Vata minerala sub forma de placi

Sint produse rigide obtinute din vata minerala liata cu ancolant pe baza de rasini fenolformaldehidice. De exemplu, firma Hitrom produce placi de izolatie generala (termica si fonica) simbolizate G, urmat de doua cifre: prima indica densitatea produsului, exprimata in kg/m³, iar a doua grosimea in mm (sa zicem, G 100/50).

Placile se folosesc la lucrari de termoizolatii, fonoizolatii si tratamente acustice pentru plafoane, pereti, pardoseli cu dale flotante, camere fonice. Asigura o capacitate mare de izolare termica, rezista la atacul microorganismelor si a umiditatii, se pun usor in opera. Placile din vata minerala se livreaza ambalate in saci de polietilena.

Daca vretI sa stitI, exista sI materialele termoizolante incombustibile, asa cum este vata minerala Rockwool, care impiedica propagarea focului si protejeaza elementele de constructie impotriva actiunii acestuia. Dar nu numai propagarea incendiului este o problema. Se estimeaza ca aproximativ doua treimi din pierderile de vieti omenesti sint cauzate nu de flacari, ci de gaze toxice emanate. Asadar, atunci cind alegetI materiale termoizolante, aveti in vedere si cerinta de a nu degaja gaze toxice la temperaturi inalte. CautatI deci un material neinflamabil sI incombustibil in acelasI timp.

sursa: ziaruldeiasi.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram