fbpx

Totul despre ochelarii de protectie

ochelari de protectie

Despre importanta echipamentului de protectie la locul de munca se discuta frecvent in industria de constructii, in industria auto, si in acele industrii de asamblare generala. Un element important din echipamentul de protectie sunt ochelarii.

Protectia ochilor este cruciala in meseriile unde muncitorii sunt expusi factorilor de risc. Din acest motiv, o pereche de ochelari de protectie de calitate nu trebuie sa lipseasca din echipamentul de protectie al niciunui angajat.

Acele industrii care prezinta un grad ridicat de risc la locul de munca pentru angajati trebuie sa isi gaseasca un partener de incredere de unde sa achizitioneze echipamentul de protectie pentru intreaga echipa.

Exista multe firme pe piata romaneasca care vand echipamente de protectie. Printre firmele de top se afla Dalgeco, o firma dedicata vanzarii echipamentului de protectie complet: uniforme, salopete, incaltaminte / bocanci de protectie, manusi, protectie pentru cap, protectie auditiva si respiratorie.

Necesitatea unor ochelari de protectie

Asa cum mentionam mai sus, ochelarii de protectie sunt o necesitate si nu un accesoriu optional. Riscul ridicat in industria constructiilor face obligatorie purtarea de ochelari de protectie.

Care este diferenta dintre ochelarii de vedere si cei de protectie? Nu orice pereche de ochelari poate proteja ochii la locul de munca. Simpla aplicare a unor ochelari de vedere sau de soare, nu asigura protectia lucratorului, din contra, il poate pune in pericol mai mare. In cazul unui accident la locul de munca, ochelarii normali se sparg usor si cioburile lor pot produce accidente serioase angajatului.

Exista ochelari de protectie cu un design special care se poarta peste ochelarii de vedere. In functie de nevoile fiecarui angajat, seful de echipa trebuie sa intocmeasca lista de echipament necesar.

Ochelarii de protectie au printre caracteristici forma lentilelor. Lentilele sunt asferice si au protectoare laterale transparente, oferind vizibilitate si protectie completa ochilor. Angajatii isi pot face treaba confortabil si in siguranta purtand o pereche potrivita de ochelari.

ochelari de protectie

Putem imparti ochelarii de protectie pe categorii in functie de forma lentilei, de gradul de protectie oferit sau de culoarea lentilei. Lentilele asferice sunt intalnite frecvent la ochelarii de protectie.

Ochelarii de protectie cu lentila incolora sunt populari in multe industrii unde este necesara protectia ochilor : in constructii pentru operatiuni de slefuire, gaurire, taiere, manipulare si transport, dar si in industria farmaceutica, sau cea a prelucrarii de alimente. Acest tip de ochelari are lentilele special lucrate cu un tratament de protectie impotriva substantelor chimice, antizgariere si antiaburire.

Fiind atat de practici, ochelarii pot fi purtati si in activitati din timpul liber, nu doar la locul de munca. Daca ai ca hobby practicarea unor sporturi de munte sau ciclismul, poti apela cu incredere la o astfel de pereche de ochelari de protectie.

Putina lume stie ca si ochelarii cu lentile transparente ofera protectie cu filtru UV, o singura pereche de ochelari de calitate superioara acopera toate necesitatile purtatorului la locul de munca.

Ochelari pentru munca de laborator

Am mentionat pana acum industrii in care este necesara purtarea ochelarilor de protectie. Este necesar sa trecem pe lista aceasta si industria farmaceutica si domeniul medical.

In munca de laborator, cercetatorii au nevoie de protectie impotriva substantelor chimice cu care lucreaza. Ideal este sa se foloseasca un echipament de protectie complet special creat pentru munca de laborator.

Salopeta alba, incaltamintea de protectie, manusile din material rezistent la substante chimice si ochelarii de protectie cu tratament antiaburire.

Ochelarii de laborator ofera dubla protectie: atat impotriva substantelor chimice sau impotriva razelor ultraviolete, cat si impotriva particulelor solide care pot sari spre ochii angajatului.

Industria chimica expune angajatii unor potentiale pericole zi de zi. Echipamentul de siguranta vine sa protejeze angajatii la locul de munca si sa evite incidentele nedorite.

Caracteristici ale ochelarilor de protectie

Pentru un plus de confort pentru angajatii care poarta ochelarii de protectie la locul de munca timp indelungat, producatorii au creat elemente de confort si siguranta.

Exista ochelari care au piese de cauciuc moale la terminatia bratelor, cu un suport nazal reglabil si cu reglarea bratelor pe verticala si pe orinzotala.

Ochelarii de la locul de munca au o greutate scazuta multumita materialelor din care sunt lucrati. Oferind lucratorilor un plus de confort pe parcursul zilei de lucru. De asemenea, exista marci de ochelari de protectie care includ snur de prindere a ochelarilor in jurul gatului.

Include ochelarii de protectie in echipamentul de siguranta al angajatilor tai si vei observa cum cresc calitatea muncii, satisfactia si increderea angajatilor fata de firma ta.