fbpx

Totul despre implantul dentar

Din cauza alimentatiei nesanatoase sau a unei igiene orale necorespunzatoare si lipsite de rigurozitate, din nefericire, tot mai multi oameni au probleme legate de caderea dintilor. Insa, tehnica si medicina dentara au evoluat atat de mult, incat rezolvarea acestor probleme este acum mult mai accesibila, datorita implanturilor dentare.

Ce sunt implanturile dentare

Implanturile dentare sunt radacini dentare artificiale realizate din titan (sau zirconiu), sub forma unor suruburi cu spirale, ce au ca scop inlocuirea radacinilor naturale.

Cum se realizeaza implanturile dentare

Dupa ce radacina dentara naturala este extrasa, se asteapta un timp pentru vindecarea locului. Inainte de procedura chirurgicala, pacientul este anesteziat local, pentru a nu stimti nicio dureer in timpul procedurii. Apoi se foreaza in os cu instrumente speciale pentru a face un loc de aceeasi dimensiune cu piesa din titan pentru noul implant, dupa care se implanteaza noua radacina. Dupa aceasta procedura pacientul trebuie sa astepte sa treaca perioada de osteointegrare (cand osul se formeaza in jurul noului implant), care dureaza intre 3 si 6 luni. Cand perioada de osteointegrare este completa, se adauga un bont protetic, adica partea de deasupra gingiei, pe care se va infileta noua coroana dentara.

Cum ne pregatim inainte de insertia implanturilor

Inainte de aplicarea implanturilor dentare, trebuie ca medicul sa faca o examinare riguroasa a starii cavitatii bucale a pacientului, pentru stabilirea diagnosticului. Astfel, vor fi realizate radiografii dentare, amprentarea cavitatii bucale si chiar fisa medicala a pacientului, cu informatii despre starea generala de sanatate si cu particularitatile medicale ale pacientului.

Unde putem beneficia de implanturi dentare

Daca crezi ca ai nevoie de implanturi dentare, fa-ti o programare la clinica Art Implant. Medicii de aici iti vor analiza problema si se vor pregati cu cel mai bun diagnostic pentru tine. Echipa de medici dentisti de la Art Implant sunt foarte profesionisti si are la dispozitie o aparatura medicala dentara de ultima generatie. In plus, la Art Implat beneficiezi de un decor de lux, intr-o locatie unica, cu un design interior modern cu elemente de baroc.