TOT e trebuie să știi despre climatizare și ventilație în instituții medicale

11 mai 2023
Autor:
Content SEO

Medicina modernă nu s-ar fi putut dezvolta fără ajutorul aerului condiționat. Sistemele de ventilație și de climatizare trebuie să facă față unor standarde specifice în asemenea cazuri, pentru a preveni infecțiile și răspândirea bacteriilor sau germenilor. Pe lângă respectarea standardelor legale, aparatura trebuie să fie proiectată și instalată încât să respecte cerințele intensive ale spitalului.

Care este importanța ventilației în asemenea instituții

Pe lângă menținerea sănătății și siguranței persoanelor și angajaților, nu răspândește factorii contaminanți din aer. În cazul persoanelor bolnave, sensibile sau vârstnicii, acest aspect este non-negociabil. Sistemele de ventilație din aceste spații, fie că sunt aparate de aer conditionat de tip duct, aerisiri, ventilatoare sau altele, folosesc filtre care curăță și purifică aerul.

În funcție de tipul de clădire, sistemul de ventilație este mai complex sau mai simplu, de acesta depinzând nevoile pacienților și angajaților.

Contribuie la siguranță și controlul infecțiilor

Ventilația adecvată ajută la prevenirea răspândirii bolilor, mai ales într-un mediu în care pacienții pot avea diferite infecții, care este important să nu fie răspândite. Curățarea frecventă a filtrelor de aer și folosirea de ventilator aerisire contribuie la siguranță.

Temperatura și umiditatea adecvate pot influența recuperarea pacienților. Un mediu prea uscat poate agrava problemele respiratorii, în timp ce unul umed poate favoriza dezvoltarea mucegaiului și a altor organisme.

Întreținerea acestor sisteme este importantă, și poate însemna verificarea și repararea anumitor probleme și înlocuirea componentelor uzate.

Proiectarea corespunzătoare a sistemelor

Sistemele ar trebui să fie proiectate corespunzător pentru a asigura o ventilație adecvată și prevenirea răspândirii agenților patogeni în unitate. Pacienții care au sistemul imunitar compromis sunt mai susceptibili la infecții cu agenți patogeni decât restul personalului.

De aceea ventilația și climatizarea gândite și proiectate corespunzător pot limita răspândirea acestora în întreaga unitate medicală, chiar dacă presupune costuri mai ridicate.

Și nu în ultimul rând existența unui plan de gestionare a ventilației este importantă. În cazul unui astfel de mediu ar trebui să existe un plan de gestionare a aerisirii care să includă proceduri de urmat în cazul unor situații de urgență.

Cum să menții aerul curat în instituții medicale

Pe lângă planul bine pus la punct, alegerea aparaturii de înaltă calitate este pasul următor. Nu este un spațiu în care să faci compromisuri, iar întreținerea și curățarea regulată sunt necesare pentru funcționarea optimă.

Dacă sunt curățate periodic, sistemele pot proteja de răspândirea bolilor și dăunătorilor.

Atunci când sistemele de climatizare și ventilație sunt folosite corect și continuu, oferă protecție suplimentară mediului igienic și a calității aerului. Acestea împreună cu sistemele de curățare din instituții pot asigura pacienții că toate măsurile de siguranță sunt îndeplinite.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram