Tot ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona o statie de calcat

Calcatul rufelor este una dintre cele mai dificile activitati casnice. Pe langa faptul ca necesita timp, un fier clasic nu dispune intotdeauna de suficienta putere pentru a indeparta cutele de pe toate tesaturile. Din fericire, acesta poate fi inlocuit cu o statie de calcat. Iata care sunt avantajele unui astfel de produs si ce model ti se potriveste!

De ce sa optezi pentru aceasta solutie?

Daca obisnuiesti sa iti pregatesti tinutele in fiecare dimineata, atunci un fier de calcat ar putea fi suficient pentru tine. Totusi, cei care calca doar intr-o singura zi pe saptamana au nevoie de o alternativa.

 

Avantajul unei statii consta in faptul ca aceasta iti permite sa o folosesti pentru o durata mai mare, fara sa existe intreruperi. In plus, este mai voluminoasa si include un rezervor pentru apa, impreuna cu un boiler de incalzire. Acesta genereaza aburi, care functioneaza la o presiune inalta si netezesc puternic materialul.

 

Astfel, rezultatele sunt mai pronuntate. De asemenea, timpul pe care il acorzi intregului proces de calcare este mai redus gratie performantelor oferite de o statie de calcat. Astfel, nu trebuie sa insisti in fiecare zona pentru a calca uniform si nici sa-ti faci griji in legatura cu faptul ca tesatura s-ar putea arde.

Cat de eficienta este statia?

In general, modelele cu presiune pot sa depaseasca 5-6 bari. Un asemenea volum permite jetului de abur sa aiba un debit mare si sa patrunda in fibrele foarte groase. Datorita temperaturii ridicate, cutele sunt eliminate direct dintr-o singura miscare.

 

Pe langa asta, procesul de degradare este incetinit, iar o mare parte dintre bacteriile de la suprafata sunt eliminate. Acest lucru este posibil, deoarece se formeaza o cantitate mare de abur si contactul direct cu fierul este mai scurt.

Cum alegi cel mai bun produs?

Primul lucru de care sa tii cont inainte de a cumpara o statie de calcat din magazinul online www.polti.ro este puterea jetului de abur. Jetul trebuie sa fie mai mare de 250 de grame, pentru a permite desfasurarea procesului de calcare de cateva ori pe saptamana. Exista si statii care au jetul de doar 100-150 de grame. Acestea nu pot fi utilizate pe toate tipurile de materiale, dar se vor potrivi daca preferi retusurile rapide.

 

Un alt factor important este nivelul de presiune. In cazul unei statii performante, acesta este in jur de 5 bari. Modelele cu 8 bari sunt pentru cei care isi doresc cea mai buna performanta. Pe ambalajul statiei trebuie sa fie trecuta o putere de minimum 2400 W. Aceasta cifra are un impact major asupra timpului necesar incalzirii si a mentinerii aburului la o temperatura constanta.

 

statie de calcat

Ce functii poate avea o statie de calcat?

Unele statii vin la pachet cu o serie de functii suplimentare, create pentru a usura viata utilizatorului. Spre exemplu, functia Optimal Temp iti permite sa calci orice material, fara sa mai reglezi temperatura in mod manual.

 

Astfel, sansele de a arde suprafata sunt reduse semnificativ. O alta functie utila este cea de auto-oprire. Aceasta este o masura de siguranta, care iti garanteaza faptul ca nu se intampla nimic atunci cand esti distras de un apel telefonic si uiti de aparat.

De unde sa cumperi acest produs?

Desi poti calca hainele folosind fierul clasic, o statie de calcat iti permite sa faci acest lucru intr-un mod profesional. Alege un furnizor de incredere si opteaza pentru un model care se incadreaza in bugetul tau!