Topazul la Accent Bijuterii piatra colorata de stralucirea aurie a zeului Soare Ra

28 octombrie 2013
Autor:
dowmedia08

Egiptenii antici spuneau că topazul a fost colorat de către strălucirea aurie a zeului Soare Ra, oferindu-i puterea de a-i proteja de rele pe cei credincioşi. Legenda spune că acesta înlătură vrăjile şi îmbunătăţeste vederea. Grecii antici credeau că are puterea de a spori puterea şi de a-l face invizibil pe cel care îl poartă, mulţi crezând că îşi schimba culoarea în prezenţa mâncării sau a băuturii otrăvite.

Această piatră deosebită se găseşte în toate culorile din curcubeu începând cu galben, galben-maro, galben-miere, maro, verde, albastru, rosu, roz, transparent şi translucid, însă de cele mai multe ori are culoarea galbenă.

Topazul albastru este unul dintre puţinele cristale comestibile din lume.

Se spune că varianta albastră „lucrează" cu cei cu energii creative. Este excelent pentru promovarea concentrării. Poate fi şi alb, situaţie în care uneori a fost confundat cu diamantul, deşi duritatea diferă mult (diamantul este mult mai dur) şi se putea testa încă din vechime.

În coroana imperială a Braziliei a fost montat drept „diamant” un topaz mare. Confuzia era însă cunoscută de bijutierii priceputi şi exploatată pentru a crea bijuterii asemănătoare celor cu diamante, dar evident mai ieftine, încât chiar şi la noi topazul a fost denumit în Ardeal „diamant săsesc”.

Chiar şi despre cel mai faimos topaz din lume, marele Braganza setat în coroana portugheză, se credea la început că este diamant.

Acest aşa–zis diamant săsesc apără nativii din zodia Scorpionului. Se spune că pe bărbaţi îi înzestrează cu generozitate, iar pe femei cu frumuseţe şi fertilitate.

Claritatea şi calmitatea topazului se împleteşte armonios cu puterea vie a argintului. Se consideră că purtarea unei bijuterii din argint cu topaz ar ţine departe moartea prematură şi ar controla insomnia şi lăcomia. Topazul a fost considerat mult timp util celor care nu-şi pot controla poftele.

Pentru scorpioni sunt benefice şi hematitele, safirele, acvamarinul, ametistul, carneolul, labradoritul, malahitul, obsidianul, ochi de pisica, ochi de tigru, peridotul, rodonitul, turcoazul, turmalina neagră, unakitul.

Dorința noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate și pretențioase gusturi.

Despre Accent Bijuterii

Datorită experienţei de peste 22 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci şi în privinţa materialelor naturale folosite, prelucrate manual.

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dumneavoastră.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram