Top jocuri pe care să le joci în casă cu copiii tăi

24 martie 2023
Autor:
Ori-cine

Copiii plictisiți nu sunt cea mai bună companie, așa că și atunci când stați în casă cel mai bine este să le oferi jocuri de jucat, la care ar trebui să participi și tu. Vei vedea cât de multă distracție veți avea împreună!

Jocul este un mod de a împărtăși, de a întări legăturile de familie și de a petrece timp de calitate cu copiii tăi. Din acest motiv, îți recomandăm să salvezi această listă cu cele mai bune jocuri de jucat în casă cu copiii.

Este prea frig pentru a ieși afară? Au terminat de jucat afară și deja s-au plictisit? Nu îți face griji! Cu aceste sugestii de jocuri, copiii se vor distra foarte mult.

Există nenumărate propuneri de organizare de jocuri acasă, dar aici le-am selectat pe cele pe care le poți face cu ce ai deja prin casă, fără a fi nevoie să cumperi ceva special.

  1. Teatrul de păpuși, unul dintre cele mai bune jocuri de jucat în casă

Copiii adoră păpușile, iar dacă sunt făcute de ei înșiși, beneficiul este dublu. După ce au dezvoltat personajele și decorurile, încurajează-i să creeze o poveste și să o joace în fața familiei. În acest fel, distracția va dura ore întregi!

Pentru a realiza păpușile, poți folosi șosete rupte și le poți decora cu obiecte care sunt încă prezente în case. Câteva bucăți de lână pentru păr, câțiva nasturi pentru ochi și decorațiuni, autocolante sau diamante false pentru a face detalii și a le da culoare.

  1. Colaj: jocuri și meșteșuguri

Aceasta este una dintre cele mai populare activități de meșteșugărit pentru copii și un joc special pentru împărtășire și socializare.

Începe prin a tăia sau rupe hârtia cu mâinile. Odată ce ai o cantitate bună de bucăți de hârtie, ajută-i pe copii să deseneze o imagine pe un carton alb. Lasă-i să aleagă ce să pună pe hârtie; poate fi un peisaj, un animal, o stea sau orice le place mai mult.

Apoi pune lipici pe carton și lasă-i să completeze fiecare parte a figurii cu bucăți de hârtie de culori diferite până când completează modelul.

  1. Bătaie cu perne și pernuțe: un alt joc dintre cele mai bune pe care copiii le adoră

Acesta este unul dintre cele mai bune jocuri pe care să le joci acasă cu copiii, dacă nu ai pregătit nimic dinainte. Ideea este să ai lupte unu la unu sau să faceți echipe și să jucați până când cineva renunță. Cerință esențială: faceți pace la sfârșit.

  1. O poveste inventată

Între copii și adulți, vom inventa o poveste, o vom scrie și o vom citi cu voce tare.

Jocul constă în faptul că o persoană începe cu unul sau două cuvinte; fiecare participant trebuie apoi să adauge mici propoziții până când termină o poveste inventată.

  1. După-amiaza costumelor și a manechinelor

Acesta este un clasic pe care băieții și fetele îl adoră. Dar nu este vorba de fapt despre a se îmbrăca: este vorba de a se îmbrăca în haine și accesorii pentru adulți, de a face o prezentare de modă și apoi de a râde copios în fața oglinzii!

  1. Joc cu bile

Dacă ai un spațiu cât de cât generos în casă, poți inventa o pistă de bowling, cu popice realizate din sticle și bila de bowling dintr-o minge ușoară. Va fi o distracție pe cinste cu acest joc cu bile!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram