Top 4 lucruri pentru un zâmbet sanatos în vara aceasta

29 iunie 2016

Cu toate că, de obicei, rutina este un semn de monotonie pe care îl detestăm, este esențială pentru sănătatea organismului nostru. Fie că vorbim despre tabieturi zilnice sau menținerea unei diete echilibrate, bogate în vitamine și nutrienți, organismul nostru are un set de nevoi pe care ar trebui să-l avem în vedere chiar și în vacanță, când nicio zi nu seamănă cu alta.
„În anotimpul cald, sănătatea dinților presupune o grijă specială. Mai presus de igiena zilnică, pe care este indicat să nu o lăsăm la o parte nici măcar în vacanță, este important să consumăm cât mai multe fructe și legume naturale, să evităm înghețata și băuturile foarte reci, precum și dulciurile bogate în zahăr. Într-adevăr, vara este anotimpul cel mai favorabil apariției cariilor și intensificării sensibilității dentare. De aceea, recomand tuturor să se bucure cu moderație de plăcerile de sezon.”, spune Dr. Ion Melnic, specialist în chirurgie dento-alveolară și coordonator al Clinicior Dr. Melnic.
Iată 4 moduri prin care ai putea să-ți îngrijești sănătatea dinților pe timpul verii fără să-ți strici vacanța:
1. Menține-ți igiena zilnică. Mai bine de speli de două-trei ori pe zi pe dinți, decât să vii o singură dată la stomatolog cu dureri!
Știm, e greu să te trezești dimineață și atunci când o faci vrei să te duci direct pe plajă. Dar, decât să te confrunți cu dureri dentare sau să-ți scurtezi vacanța pentru a merge la medicul tău specialist, mai bine te speli pe dinți dimineața, seara și oricând simți că este nevoie. Pentru că un zâmbet face lumea mai frumoasă, folosește o pastă de dinți cu efect de albire, pentru ca zâmbetul tău să fie cel mai frumos accesoriu pe care îl porți vara aceasta!

2. Mergi la un consult de specialitate înainte de a pleca în vacanță. Mai bine previi decât să tratezi!
Așa cum te duci la supermarket să-ți faci ultimele cumpărături pentru vacanță, ar trebui să-ți intre în reflex și mersul la stomatolog înainte de a pleca în concediu. De cele mai multe ori, problemele care apar pe neașteptate sunt agravări ale unor probleme cu care te confrunți de mai mult timp și pe care nu le-ai conștientizat încă. De aceea, o consultație de specialitate ar putea să te ajute să previi o durere sau un disconfort care ar putea să-ți strice vacanța.
Așadar, pentru o vacanță reușită, trece-ți pe listă și programarea la medicul stomatolog.

3. Mai ales pentru cei mici, împachetează și un set de prim-ajutor care să includă tot ce trebuie pentru a trata pe loc o eventuală accidentare
Din moment ce mersul la mare se termină de cele mai multe ori cu un meci de volei sau cu o construcție impunătoare din nisip, trebuie să fii pregătit și pentru o eventuală accidentare. Și nu ne referim aici exclusiv la copii. Ai grijă să pui în bagaj și bandaje pentru a opri sângerarea și batiste pentru comprese, precumm și analgezice, pentru a diminua durerea. Nici nu știi când te poate lovi ghinionul.

4. Dulciurile, cocktailurile reci și înghețata sunt delicioase, mai ales vara. Dar ar fi bine să le mai rărim, dacă nu vrei să te confrunți cu posibile carii dentare!
Cum altfel să stai la plajă fără un cocktail rece sau o înghețată în mână? Nu spune nimeni că ar trebui să ne ferim cu totul de aceste delicii, ci doar să ne bucurăm de ele cu cap. Sensibilitatea dentară este mai ales agravată de trecerile bruște de la cald la rece, de alimentele foarte dulci, foarte reci sau foarte calde. Ca să nu mai spunem de caria dentară care apare tot din cauza alimentelor bogate în zaharuri! Așa cum te ferești de razele soarelui la amiază ai putea să te bucuri de un singur cocktail rece pe zi, în loc de 2-3.
Chiar dacă nu ne mai trezim la aceeași oră în fiecare zi și ne este din ce în ce mai dificil să preconizăm unde are să ne prindă seara, trebuie să avem grijă de sănătatea dinților noștri chiar și pe timpul verii. Acum că știm care sunt cele mai importante 4 moduri prin care ne putem bucura de un zâmbet fericit pe tot parcursul verii, ne putem întoarce la planificarea celei mai frumoase vacanțe!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram