fbpx

Top 3 metode pentru o sarcina sanatoasa!

Iata 3 lucruri de care ai nevoie pentru o sarcina sanatoasa si un bebe sanatos!

In timpul sarcinii, medicul ginecolog recomanda o serie de investigatii pentru a evalua starea de sanatate a fatului si evolutia sarcinii. Una dintre aceste investigatii este ecografia, care oferta informatii extrem de valoroase.

Morfologie fetala de trimestul II (ecografia morfologica) – se efectueaza de obicei in saptamanile 19-22 de sarcina si care analizeaza fatul si uterul mamei. Operatorul va verifica daca fatul se dezvolta normal si care este pozitia placentei in uter. Scopul principal al acestei ecografii este de a verifica dezvoltarea normala a fatului.

Investigatia se realizeaza in cel de-al doilea trimestru de sarcina deoarece in aceasta etapa fatul este suficient de mare pentru efectuarea unei evaluari clare a structurii corpului si a stadiului sau de dezvoltare. Aceasta ecografie este una obisnuita, dar care evalueaza mai in detaliu starea fatului.

Aceasta ecografie poate detecta defecte in formarea organelor interne ale fatului ca de exemplu: malformatii ale capului, ale fetei, lipsa unor membre, fecete cardiace, defecte renale.

Durata acesteia este mai lunga, de 30 – 45 de minute, moment in care bebelusul este masurat si evaluat ecografic.
Programeaza-te acum si poti face morfologie fetala trimestrul 2 platind mai putin cumparand voucherul de pe platforma izzyreduceri.ro

Indiferent de perioada prin care treci, dar mai ales in timpul sarcinii, gimnastica te va ajuta sa construiesti si sa mentii o conditie fizica de invidiat. Doar cu o conditie fizica buna vei putea fi o mama energica, vesela, optimista , care isi poate controla fluctuatiile de greutate si noile trairi.

Gimnastica gravide – in timpul sarcinii, in scopul de a-ti pregati corpul pentru nastere, este necesar sa faci cateva exercitii speciale. Daca nu ai probleme cu sarcina este bine sa incepi chiar din prima luna.
In primul rand poti tine greutatea corporala sub control, poti pastra elasticitatea pielii, iti antrenezi respiratia, care conteaza atat pentru mama cat si pentru copilasul care se va naste.

De obicei, exercitiile pentru gravide au rolul de a antrena anumiti muschi, care, in mod normal, nu sunt pusi prea des la miscare. De aceea in centrele specializate vei face exercitii de relaxare, de respiratie si unele miscari speciale pentru nastere.

Exercitiile recomandate gravidelor sunt diferite, in functie de stadiul sarcinii. Asa ca este indicat sa te documentezi sis a iti alegi cu grija exercitiile. Specialistii spun ca sunt 3 perioade diferite in sarcina, ca sa stii cand sa schimbi setul de exercitii: de la conceptie pana in saptamana 16 sunt recomandate plimbarile si exercitiile pentru respiratie, de la 16 pana la 24 saptamani se pune accent pe exercitii care lucreaza musculatura pelviana, iar de la 24 pana la 32 saptamani se lucreaza la nivelul articulatiilor bazinului.

Pe site-ul IzzyReduceri.ro poti cumpara ofertele de masaj pentru gravide la un pret foarte avantajos.

Totul despre masaj – Masajul reprezinta un procedeu la care ar fi indicat sa apelam cat mai des daca vrem sa ne rezolvam anumite probleme de sanatate si, de asemenea, sa ne relaxam.

Masajul reprezinta una dintre marile bucurii ale vietii la care, din fericire, putem sa avem access foarte usor. Masajul implica stimularea si destinerea muschilor, precum si activarea circulatiei sangelui.

Asa cum probabil stiti deja, exista mai multe tipuri de masaj:
-Masaj de relaxare
-Masaj terapeutic
-Masaj anticelulitic
-Masaj pentru stimularea reflexelor (reflexoterapia)
-Masaj facial
-Masaj capilar
-Masaj pentru slabit

Masajul de relaxare sprijina organismul sa-si recapete starea generala de bine si echilibreaza sistemul nervos. Pe de alta parte, masajul terapeutic este recomandat cand vrem sa scapam de durerile existente in diferite zone ale corpului.

Masajul anticelulitic si cel pentru slabit isi propun sa ne faca sa aratam mai bine si, totodata, sa eliminam depunerile de grasime.

Masajul pentru stimularea reflexelor stimuleaza circulatia sangelui, cel facial reduce ridurile, iar cel capilar diminueaza durerile de cap.

La IzzyReduceri.ro gasesti diferite oferte pentru masaje la un pret foarte avantajos, iar in afara de cele enumerate mai sus poti beneficia si de masaj de cuplu.